Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Mali Ve Sosyal Haklardan Bazılarının Miktarı Temmuz’da Artacak?

Mali ve sosyal haklar kapsamında memurlara yapılan ödeme ilkelerinden  bazılarının miktarı 2020 yılının ikinci altı ayında artacak.

Kamu personellerinin 2020 vede 2021 yılları alakalı mali ve sosyal haklarında bazıların tertiplemeler içeren Kamu Personelleri Hakem Kurulu Kararına (5.Dönem Toplu Sözleşme) göre, kamu görevlilerinin bedeli ve maaş katsayıları 1 Temmuz 2020 tarihinden başlayarak “%4 + 2020 yılı ilk yarısına ilişkin enflasyon oranının %4’ten fazla çıkan kısmı” gibi artacak.

Katsayıların ve ücretlerin 1 Temmuz 2020 tarihinden başlayarak artacak olması, memurların mali ve sosyal haklarından bazılarının da artacağı anlamına gelmektedir. Fakat, memurlara yapılan ödeme unsurlarından, doğrudan yada dolaylı şekilde katsayılarla ilişkili olmayanların miktarları ise değişmeyecek.

Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri gereğince alan Devlet memurlarına mali ve sosyal haklar kapsamında yapılan ödeme unsurlarının miktarında, Temmuz ayı itibariyle değişiklik olup olmayacağı konusunda bilgi olması bakımından olarak bazı ilkelere göre hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

MALİ VE SOSYAL HAKLARDAN BAZILARININ MİKTARI TEMMUZ’DA ARTACAK?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.