Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Memur Öğretmenleri İlgilendiren Resmi Yazı (12 Aralık 2022)

Genel Başkan Hanifi Gökçek ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şeref Yarıcı imzalı resmi yazıda ''31 Ağustos 2012 gün ve 28397 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değiştirilmiştir. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle, ''Açıktan İlk Atama Kurumlar Arası İlk Atama ve Kurum İçi İlk Atama'' yoluyla öğretmen ataması bir biçimde sona erdirilmiştir.

Söz konusu yönetmelik değişikliği öncesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenlere, öğretmen atamalarında açıklanan genel kontenjanın %3'ü kadar kontenjan verilmekteydi. Ancak yönetmelikte değişiklik yapılarak öğretmenliğe atanmak isteyen devlet memurları için KPSS'ye girme koşulu getirilince kamudaki memur öğretmenler açısından bir mağduriyet oluşmuştur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda görev yapan memur öğretmenler bu mağduriyetlerinin giderilmesi için zaman zaman Bakanlığınıza ve sendikamıza da müracaat etmektedirler. Bu nedenle her yıl belirli dönemlerde KPSS şartı olmadan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memur öğretmenlerin, belirlenecek bir kontenjan dahilinde Bakanlığınıza öğretmen olarak atamalarının yapılabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını arz ve talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEMUR öğretmen 1 yıl önce

Desteğinizle Kanuni haklarımızı elde edip öğrencilerimize hizmet etmek istiyoruz teşekkür ederiz onbinlerce memur öğretmen 10 yıldır mağdur