Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Memur Paketi Israrı Devam Ediyor

Memur paketi söylemlerinin hala güncelliğini koruduğunu, bu paketin içindeki maddelerin hayata geçerse birçok sorunun üstesinden gelineceği kanaatinde olduklarını belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve kadrolu istihdamın bütün hizmet kollarında geçerli olmasını istediklerini belirtti, sözleşmeli istihdam modelinden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Vergi dilimleri konusuna değinen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının ödedikleri vergilerin vergi rekortmeni olacak düzeyde olduğunu, memurların maaşlarını almadan, ihtiyaçlarını karşılamadan devleti olan sorumluluğunu yerine getirmek üzere vergilerini ödediklerini belirtti ve ortada bir haksızlık olduğunu bu haksızlığı gidermek için kamu görevlilerinin yüzde 15'lik vergi diliminde sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.

3600 ek gösterge konusunu söylemekten yorulduklarını, sürekli olarak dile getirdiklerini söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, salgın döneminde kamu çalışanlarının bunu fazlasıyla hak ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü bir an önce yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Kamu-Sen’in bu konuda çok ciddi bir çalışma yaptığını konuya ilişkin kanun teklifinin Plan Bütçe Komisyonu'nda beklediğini ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sürecin maliyet hesabı yapılacak bir süreç olmadığını belirtti ve ‘’biz bu konuda ısrarlıyız,bir an önce ek göstergenin çıkmasını bekliyoruz.’’ dedi.

Yardımcı hizmetlilerin sorunlarını yakından bildiklerini Genel İdari Hizmetler Sınıfına alıp memur kadrosu verilmesi gerektiğini savunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, belediyelerde sözleşmeli olarak görev yapan personelin durumunu mahkeme sürecini de yakından takip ettiklerini, en üst mercilere kadar bu sorunu ilettiklerini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Koronavirüs salgını nedeniyle eylem birimine bir süre ara verdiklerini ama yargı sürecini takip ettiklerini söyledi.

Tüm ödemelerin emekliliğe sayılması ve bayram ikramiyesi gibi konularda ısrarlarının devam ettiğini hatırlatan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mülakat sistemine karşı olduklarını ve karşı olmaya devam edeceklerini, mülakatın kul hakkı olduğunu, her alanda mülakatın kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Sendika kanununun çağın gereklerine uyan bir kanun olmadığını söyleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘’inşallah bu konuda da bir çalıştay yapıp ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşacağız.’’ dedi.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve diğer kamu çalışanlarına Şehitlik unvanı verilmesi konusunda da bir talepleri olduğunu, onunda takipçisi olacaklarını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen'in hedefinin 11 hizmet kolunda da yetkili olarak masaya oturmak olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.