Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Memurlar Seyyanen İyileştirme Bekliyor

Haber Global’de Ana Haber Bülteni’ne konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Son vergi düzenlemesi dolayısıyla muafiyetten kaynaklı memurlar olarak memnuniyetimizi ifade ettik. Bu düzenleme önemliydi. Şu açıdan önemli... Uzun süredir hem işçi sendikaları hem memur sendikaları olarak biz vergi muafiyeti konusunu gündeme getiriyoruz ve verginin sabitlenmesi konusunda söylem üretiyoruz. Asgari ücret tutarı kadar rakam üzerinden bir muafiyet bu açıdan önemli bir adım. Bir defa bunun altını çizmek lazım. Fakat burada gelir dağılımında adaleti sağlama noktasında yeterli bir adım mı? Hayır, o konuda bizim temel yaklaşımlarımızı aktarma fırsatımız oldu. Çünkü Gelir Vergisi muafiyetinin herkese hitap eden bir kısmı var ama herkese eşit şekilde yansıyan bir kısmı yok.'' dedi.

Bloomberg canlı yayınına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Herkese eşit yansıyacak bir algı oluşuyor bundan dolayı da bilgi paylaşmamız gerekiyordu bu bilgiyi paylaştık. Bu açıdan önemli bir görüşmeydi. Bunun kişi başı maliyeti bütçeye yükü maliyeti boyutuyla ortalama şu kadar bir rakam gerekiyordu bilgisi teyide muhtaçtı. Biz de mutfağımız yaptığı bu hazırlığı sunmuş olduk.'' dedi.

TGRT Haber kanalına konuk olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Sayın cumhurbaşkanımıza bu konuda kamuoyunda ifade edilenlerle gerçekler arasındaki farkı anlatmış olduk. Sayın Bilgin ile bir araya gelmemiz görüşmemiz gerektiği konusunda bir cümlesi oldu. Bizler de yakın zamanda kendi mutfağımızda yapılan hazırlıklar çerçevesinde çalışma bakanlığı ile görüşmelere başlayacağız. Hükümet ile rakamlar boyutuyla görüşme aşamasına gelmedik. Sadece ek zam konusunda prensip olarak anlaştık.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
MemurMemurlarSeyyanen Zam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.