Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Memurlara Enflasyon Farkı Aylık Yansıtılmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''oplu Sözleşme kararıyla enflasyon farkının altışar aylık dilimler halinde yansıtılması önemli bir adım ama bu enflasyonist ortamda yeterli gelmiyor. Memurlara enflasyon farkı aylık yansıtılmalı.

Nisan’da enflasyon %7,25 olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan enflasyonu %31,70 olurken yıllık enflasyon da %69,97 buldu. Nisan itibariyle enflasyon farkı %22,51’i bulmuş durumda. Enflasyon farkının ödeneceği Temmuz’a ise iki ay var. Bu durum kamu görevlileri için büyük bir kayıptır. Aylık eşel-mobil devreye girmelidir.

Toplu Sözleşme kararıyla enflasyon farkının altışar aylık dilimler halinde yansıtılması önemli bir adım ama bu enflasyonist ortamda yeterli gelmiyor. Memurlara enflasyon farkı aylık yansıtılmalı. Sabit gelirlilerin alım gücünü korumak için önlem alınmalıdır. Memurun alım gücünü kaybetmemesi için enflasyon rakamları kontrol altına alınana, stabil durum üretilene kadar iki ayrı seçenek düşünülebilir. Ya aylık olarak enflasyon farkını yansıtma ya da alım gücü daha da düşmesin diye en azından 3’er aylık yansıtma şeklinde uygulama olmalı.

Bu adımlar hakikaten önemli adımlardı. Bu olumlu yaklaşımları takdir ettik. Ancak geldiğimiz noktada şartlar düşük gelirli kamu görevlilerini zorluyor. Bu durumda şartlar da zorlamalıdır. Enflasyona karşı tedbirler hayata geçirilmeli ve enflasyona karşı alım gücümüz korunmalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.