Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Muhtar Maaşlarına Yönelik Teklif Meclis'e Sunulacak

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, ''Cumhurbaşkanı, vatandaşların haklı taleplerine kulaklarını tıkamıştır. Sağlık çalışanları koşullarında iyileşme beklerken 'giderseniz gidin' demeyi tercih etmiştir.'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ''Sağılık çalışanlarını tutamıyor olmamız, çalışma şartlarını düzeltemiyor olmamız ve günde 90 hastaya baktırıyor olmamız ayıptır. Bu yıl doktorlar bayram yapmadı, cop yedi. Türk Tabipleri Birliği yönetimi terörize edildi. Doktorlar isyan ediyor ama 'gidersen git' deniliyor. Bu laf mıdır? Kimin gideceğini hep beraber göreceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'muhtarlarımıza 4 bin 250 lira hayırlı olsun' diyor. Az ama biz de sevindik. Aradan iki ay geçti. Sayın Cumhurbaşkanı, senin o sözlerinin ardından muhtarlar iki maaş aldı ama aldıkları maaş 3 bin 640 lira. Sözünde niye durmuyorsun?'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Muhtarlarımızın asgari ücret kadar maaş almaları AK Parti iktidarları döneminde gerçekleşti. Yaptığımız çalışma çerçevesinde muhtemelen bu hafta sonunda inşallah 23 maddelik bir kanun teklifi vereceğiz. Bu teklifin içerisinde muhtarlarımızın 4 bin 253 lira maaş alacağına yönelik bir düzenleme olacaktır. Bu kanun teklifini ya önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta Genel Kurul'da görüşürüz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.