Öne Çıkanlar Yardımcı Personel Şaban Ayı Sureleri Öğretmenlik Alanları Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Ön Lisans Sosyal Güvenlik Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi

2021 yılı verilerine göre 3004 kodlu Ön Lisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunlarının sayısı 18 bine ulaşmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) için özel eğitim almış Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarının ataması çok az sayı ile kısıtlanmaktadır. 2021 Ön Lisans KPSS Sınavı'na branş bazında ilk 1000, sıraya yerleşen 3004 nitelik kodlu hiç bir gencin ataması yapılmamıştır.

Atama sorunu yaşayan mezunlarla ilgili sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim.

1- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) toplam kaç personelle hizmet vermektedir?

2- SGK'da personel açığı var mıdır? Varsa sayı kaçtır?

3- SGK'da memur açığı varsa neden atama yapılmayıp mevcut personelle mesai hizmeti devam ettirilmektedir?

4- SGK için özel eğitim almış 3004 kodlu Ön Lisans Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları neden atanamıyor? SGK dışında çalışabilecekleri alan veya kurum var mıdır?

5- Yaşanan bu pandemi sürecinde Sosyal Güvenlik Kurumlarının bu kadar yoğun çalışmasına rağmen yoğunluğun gidilmesi adına yeterli atamalar neden yapılmamaktadır?

Anahtar Kelimeler:
Sosyal Güvenlik Mezunları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.