Öne Çıkanlar Maden Çalışanları psikolog ataması Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı Fransızca Öğretmeni

Ortaya Konan Tablo Önemli, Değerli ve Bütüncül Bir Yaklaşım İçermektedir

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Toplu Sözleşme kazanımına dönüştürmemizin yanında teklif, değerlendirme ve raporlarımızla ÇSGB ile birlikte istişare ettiğimiz ek göstergelere ilişkin çalışmanın; bütüncül, adil ve hakkaniyetli bir şekilde tamamlanması gerektiğini dile getirmiştik.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan, içeriği boyutuyla kamu görevlilerinin tamamını kapsamasına yönelik tekliflerimizin karşılık bulduğu ek göstergeye ilişkin çalışmayı reformist ve kapsayıcı buluyoruz.

2018 yılında 4 unvana yönelik 3600 ek gösterge çalışmasının yapılacağı sözünün, bugün Memur-Sen’in çabası ve iradesiyle 5 Milyon 300 Bin kamu görevlisini ve emeklisini kapsayacak hale dönüşmüş olması, hassasiyetlerimizin dikkate alınmış olduğunu göstermektedir.

Ortaya konan tablo; 4 meslek grubuyla sınırlanmamış olması noktasında önemli, tüm kamu görevlilerini içerisine alacak şekilde kapsamının genişletilmesi bakımından değerli, herkese 600 puan verilmesi yönüyle bütüncül bir yaklaşım içermektedir.

Sunulacak Kanun Teklifinde, ek göstergelerle birlikte tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması ve özellikle ek göstergeleri 3600’ün altında kalan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının yeniden düzenlenmesi beklentileri karşılayacaktır.

Memur-Sen olarak, ek göstergelere ilişkin açıklanan çalışmanın iyileştirmeye açık alanlarına yönelik gayretimiz sürecektir. Gerek TBMM’de komisyon aşamasında gerekse Genel Kurul sürecinde takip ederek katkı sağlamaya devam edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.