Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Psikologlar 2019 Yılında Atama İstiyor!

KamuMeb.net - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca; 2015/1 KPSS atamalarında toplamda 19, 2015/2 KPSS atamalarında toplamda 5 psikolog alımı yapılmıştır. 2015 yılı içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na toplamda 24 psikolog ataması yapılmıştır.

Sağlık Bakanlığı’ca; 2015/1 KPSS atamalarında toplamda 64, 2015/2 KPSS atamalarında ise hiç alım yapmamıştır. 2015 açıktan alımlarında 23 sözleşmeli psikolog almıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 2015/1 KPSS atamalarında hiç alım yapmazken, 2015/2 atamalarında toplamda 3 kişi almıştır. Adalet Bakanlığı mülakatlı alımlarında 2014 yılında Adliye’ye 25, 2015 yılında Adliye’ye 24; 2013 Ceza ve Tevkif Evleri’ne 135, 2014 yılında Ceza ve Tevkif Evleri’ne 120 psikolog ataması yapılmıştır.

2018-2019 yılında neredeyse psikologlara hiç kadro verilmemiştir. Yıllardır ASDEP alımlarını bekleyen psikologlar bu yıl ilanın yayınlanmasını, verilen sözlerin tutulmasını istiyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yürütülen ASDEP, Gündüz Bakım Evleri, Koruyucu Aile projelerinde psikologların daha aktif rol alması isteniyor. Bu sebeple kadro sayılarının arttırılmasını talep ediyorlar. 

Psikologlar, 2018 KPSS puanları ile bakanlık bünyesinde yapılacak alımların KPSS puan süreleri bitmeden önce yapılmasını talep ediyor. 

Kadına karşı şiddetin engellenebilmesi, çocuk istismarının engellenmesi, toplumun çekirdeği ailenin daha sağlıklı bir iletişim kurabilmesi, vizyonu geniş gençler yetiştirilmesi ve sağlıklı nesiller için psikologlar kadro sayılarının arttırılmasını istiyorlar. 

Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan alımlarda psikologlara daha fazla kadro verilmesi gerektiğini düşünüyorlar ve bunun için gereğinin yapılmasını arz ediyorlar.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.