Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Raylı Sistemler Bölümü Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (29 Mart 2021)

Söz konusu soru önergesinde "Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddeleri uyarınca T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim." denilmiştir olup bazı sorular yöneltilmiştir.

1- TCDD ve bağlı ortaklarında, raylı sistemler mezunu olarak çalışan kişi sayısı kaçtır? Raylı sistemler mezunları için istihdam önceliği sağlanmakta mıdır?

2- Özel sektörde yapılan ihale şartnamelerinde %15 raylı sistemler mezunu çalışma zorunluluğunun getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

3- Raylı Sistemler İşletme Mezunu kadın mezunların, hareket memuru olarak çalışabilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?

4- Kurum içi görevde yükselme sınavlarında raylı sistemler mezunlarına avantaj sağlanması için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

5- 2019 yılında TCDD Taşımacılık A.Ş. bünyesinde açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın yapılmayan mülakatları için öngörülen tarih ne zamandır?

6- Kurumda çalışan raylı sistemler mezunu personele Dikey Geçiş Sınavı'yla Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünde ek kontenjan açılması düşünülmekte midir?

7- İş-Kur aracılığıyla yapılan makinistlik kurslarının iş garantili kurs kapsamına alınarak günlük harcırahlarının yükseltilmesi düşünülmekte midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.