Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Reformun Eksiklerini Gidermek İçin Vakit Var

“İnsan Hakları Eylem Planı’nda kamu görevlilerinin beklentilerine yer verilmeli” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “hedefleriyle, temas ettiği ana değerlerle, hedeflere ulaşma kapsamlı eylemleriyle ciddi çalışılmış, sahanın bütün öznelerinin fikri alınmış özel ve güçlü bir içeriğe sahip. İçerikte gereksiz, geçersiz ve anlamsız hiçbir cümle, hedef, değer ve eylem yok. Fakat, kamu görevlileri özelinde, kamu personel sistemi ve kamu görevlileri sendikacılığı bağlamında “bu konu neden ele alınmamış”, “bu kavramlara ve kurallara dair neden tek bir hedef ve eylem hükmü planda yer almamış” sorularını haklı kılan eksiklere sahip." dedi.

“4688 sayılı Kanuna dair tek cümle içermeyen, toplu sözleşmenin kapsamını genişletmeye, masanın fazlalıklarını törpülemeye, yasanın eksiklerini gidermeye dair irade bulunmayan Eylem Planı, kamu görevlilerinden de emek örgütlerinden de kuvvetli alkış ve tereddütsüz alma imkanından yosun kalır” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “dayanışma aidatına dair vaat bulunmayan, Hakem Kuruluna tarafsızlık sorumluluğu ve zorunluluğu yansıtmayan, sendikal örgütlenme yasaklarını sıfır noktasına yaklaştırmayan, emeklilere sendika kurma hakkını kanunlaştırmayan Eylem Planı, bizim açımızdan Güçlü ve Yeni Türkiye ile uyumlu değildir. Sözleşmelileri kadroya geçirme, sözleşmeli istihdamı tarihe karıştırma, toplu sözleşme masasında tarafların eşitliğini sağlama, refahı adil paylaştırma eşiğini oluşturma hedeflerine yer vermeyen Eylem Planı; emek kesimine, sendikal alan gerçeğine, sendikaların ve kamu görevlilerinin beklentilerine dair eksiklerle yola çıkmıştır” dedi.

Ekonomi Reform Paketi’nde kamu görevlilerine yönelik bir içerik olmaması reform iradesine aykırıdır” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ekonomi Reformu başlıklı bir içerikte ara başlık hatta madde başlığı bir tarafa paragraf düzleminde dahi kamu görevlilerinin mali hakları, sosyal hak ve yardımları, özlük hakları ile çalışma şartları temelinde bir tespit, terkip olmaması; hem ekonomi kavramına hem de reform iradesine açıkça aykırıdır.

Kamu Personel sistemine dair iş ve işlemler ile işleyişin tek bir çatı altında ve güçlü kurumsal yapıyla gerçekleştirilmesi reformun içeriğinde kendine yer bulurken; gelir vergisi, ücret ve maaşlardaki adalet dengesi, toplu sözleşme sürecine dair işveren refleksi, enflasyon ve maaşlar arasında kayıp üreten telafi formülü odaklı bir bakışın olmaması şaşkınlık verici. Kariyer, liyakat ve ehliyet ekonomi reformunun konusu fakat gelirde, vergide, ek ödemede, ek göstergede, istihdam türü ve düzenlemesinde eşitlik ve adalet reformun konusu görülmemiş." dedi.

“Ekonominin reforma, açıklanan reform paketinin ise kamu görevlileri noktasında restorasyona ihtiyacı var” diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağı Ağustos ayına kadar hem hükümetin hem de kamu işvereninin kamu görevlilerinin beklentilerine ve reform paketinin eksiklerine dair kapsamlı bir gayret ortaya koymasını bekliyoruz. Önümüzde her bir günü çok verimli geçirmemiz gereken 4 aydan uzun bir süre var. Bu süre zarfında kapımız açık, katılım ve katkı sağlama yaklaşımımız aktif olacak. Ne istediğimiz, niçin istediğimiz, neler beklediğimiz ve nelerden kurtulmak istediğimiz konusunda her türlü bilgiyi ve veriyi kamu işverenine ve doğal olarak hükümete ifade etmekten imtina etmeyiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.