Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Salgında Geçici Görevlendirilen Personele İki Kat Gündelik Ödenebilir..

Koronavirüs salgınının bütün dünyayı vede ülkemizi kasıp kavurduğu bu vakitlerde hastalıkla mücadele için olağanüstü tedbirler alınıyor. Bu olumsuzluklar kamu personellerin çalışma şartlarını da etkiledi. Kamu personellerinin bir kısmının uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma ve idari izin kapsamında olması nedeniyle iş yoğunlukları önemli ölçüde azalsa da sağlık hizmetleri, güvenlik hizmetleri, belediye hizmetleri ve sosyal hizmetler alanında görevli çalışanın hem hayati tehlikeye maruz kalma riskleri hem de iş yükleri artmaktadır.

Salgınla mücadele durumunda bazı kamu çalışanları asıl görevli oldukları yer dışında geçici görevlendirilmektedir. Bu durumda geçici görevlendirilenlere Harcırah Kanunu hükümleri uyarınca gündelik vede yol giderinden oluşan geçici görev yolluğu ödenmektedir.

Harcırah Kanununun 38. maddesi tam da bu tür durumları ödenecek gündelik tutarıyla ilgili istisnai bir hüküm içermektedir. Söz konusu yargıda, "Bir hastalığın münteşiren yargı ferma olduğu vakitlerde bu hastalığın insana sirayeti ötürü mücadele tehlike arzediyorsa bu takdirde bu mücadeleye iştirak eden memur ve hizmetlilerin bu yasa gereğince müstahak oldukları yevmiyeyi, Cumhurbaşkanı iki misline kadar artırmaya salahiyetlidir." denilmektedir.

Bu yargıya göre ise koronavirüsle mücadele durumunda geçici görev alan kamu çalışanlarına Harcırah Kanunu kapsamında ödenecek gündelik tutarlarının Cumhurbaşkanı Kararı ile iki kat olarak ödenmesi mümkündür. Kimsenin teklifi reddedemeyeceği bu konuda tek yapılması gereken bir Cumhurbaşkanı Kararı çıkarılmasıdır.

2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası ile belirlenen gündelik tutarları ise H Cetvelinde yer almaktadır. Buna göre ise yurt içinde verilecek gündelik tutarları aşağıdaki tabloda düzenlenmiştir. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı çıkması durumunda tablodaki rakamların iki katı tutarında gündelik ödenecektir.

A

a)

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları

73,25

b)

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Orgeneraller, Oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay Başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları

66,85

B

Memur ve Hizmetlilerden;

a)

Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar

56,10

b)

Ek göstergesi 5800 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar

52,35

c)

Ek göstergesi 3000 (dahil) - 5800 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar

49,15

d)

Aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar

43,35

e)

Aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar

42,15

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.