Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Mahmut Özer psikolog ataması Fransızca Öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı

Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına Dair Bir Genelge

22 Temmuz 2014-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında Mülga Devlet Personel Başkanlığı tarafından lise ve yükseköğrenim mezunu olup memur unvanlı olarak atama teklifi yapılanlara dair düzenleme 3713 sayılı Kanun'un Geçici 15'inci maddesinde yapılmıştır. Buna göre; 27 Haziran 2016 tarih ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 4'üncü maddesi ile 3713 sayılı Kanun'a eklenen Geçici 15'inci maddesinde ''bu maddenin yürürlük tarihinden önce, ek 1'inci madde kapsamında göreve başlayan personelden, Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumları itibarıyla ibraz ettikleri unvanları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alanlar, bu unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanırlar. İbraz etmiş bulundukları kadroların atandıkları kamu kurumlarında olmaması halinde ilgililer asli memurluğa atandıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere diğer kanunlarda yer alan herhangi bir kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanabilir.'' hükmü eklenmiştir. Söz konusu hükmün, hak sahiplerinin atandığı kurum veya naklen atanmak istedikleri kurumlar tarafından uygulanması gerekmektedir.

Bu kapsamda, anılan hükümden yararlanmak için gerekli şartlar:

1- 22 Temmuz 2014 ile 25 Temmuz 2016 tarihleri arası atama teklifinin mülga Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olması,

2- Atama teklif tarihi itibariyle lise, ön lisans veya lisans mezunu olması,

3- Atama teklif tarihi itibariyle atanmak istediği unvana ilişkin diplomaya haiz olması,

4- Atama teklifinin ''memur'' unvanlı kadroya yapılmış olması,

5- Atama teklif tarihi itibariyle ihraz edilen unvanın 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ekli (I) sayılı cetvelinde yer alması,

6- Atandığı kurumda atanacağı kadro varsa unvan değişikliğinin yapılması,

7- Atandığı kurumda atanacağı kadro yoksa unvanın bulunduğu başka kamu kurumuna naklen geçebilmesi şeklindedir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, mezkur Kanun'un geçici 15'inci maddesi sadece 22 Temmuz 2014 ile 25 Temmuz 2016 tarihleri arasında ''memur'' unavnlı olarak atanan personelden, atama teklif tarihinde diploma ile ihraz ettiği unvanu, kadro sisteminde olanları kapsamaktadır. 2014-2016 dönemi dışında 3713 sayılı Kanun'a istinaden yapılan atamalar ile atama teklif tarihinden sonra alınan bir diplomaya ilişkin unvana atanma talepleri, geçici 15'inci madde kapsamında DEĞİLDİR. 3713 sayılı Kanun'un Ek 1'inci maddesi kapsamında atanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği hususunda istisnai bir durumu bulunmamaktadır. Ayrıca memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni kadroları da öğrenimle ihraz edilen unvanlar değildir.

3713 Sayılı Kanun'un geçici 15'inci maddesi kapsamındaki taleplerde yukarıda yer verilen hususlar dikkate alınarak işlem tesis edilmesi önem arz etmektedir.

Konu hakkında; bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlara ilgili Bakanlıklarca, üniversitelere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, il özel idarelerine İçişleri Bakanlığınca ve diğer mahalli idarelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bilgilendirme yapılması hususunda gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hacı bayram 2 yıl önce

selamlar. benim sehit yakını olarak 03.2014 te atamam yapıldı. o zamanda endüstri meslek lisesi elektrik 4yıllık iibf iktisat mezunuydum. suan memur olarak calışmaktayım.aynı kurum içinde elektrik teknisyeni kadrosuna geçmem mümkünmüdür. değerli görüş ve bilgilerinizi alabilirmiyim .