Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

Seyyanen İyileştirmeye İhtiyaç Var

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Vergi muafiyeti düzenlemesi dolayısıyla teşekkürlerimizi ifade ettik.” Diyen Yalçın, uygulamanın sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti. Vergi muafiyetinin gelir dağılımında adaleti sağlayabilecek yeterlilikte bir düzenleme olmadığını söyleyen Yalçın, “Sadece kısmi olarak bazı çalışanları rahatlatacak. Çünkü buradaki temel yaklaşım memurlarda matraha ve kesintiye esas maaşla genel rakam arasında bir fark var. Aylık vergi matrahının baz alındığı rakam üzerinden yüründüğünden asgari ücretin 4253 rakamının altından hesaplama yapılıyor. Asgari ücretle memurlar için aynı şey söz konusu değil. Belirli aralıklarda aylık veya yıllık olarak hesapladığınız zaman bazıları için bir avantaj oluşturuyor sadece. Bunun üzerinden memura yüksek bir iyileştirme yaptık algısı doğru değil.

Mutlaka ama mutlaka ek zam uygulamasının devreye alınması gerekiyor. Vergi muafiyetinde düşük maaş alanlar nasıl daha az etkileniyorsa ek zam için de oransal bir artış sağlanacaksa bu makası daha çok açacaktır. Onun için biz Memur-Sen olarak seyyanen zammı önceliyoruz. Seyyanen bir iyileştirmeye ihtiyaç var. En düşük memur maaşının ücretini yükseltecek parametrelerini tartışmalıyız.

Bu zamların bütçeye getirdiği yükü toplam memur sayısına bölerek memura bu kadar iyileştirme yapılıyor şeklinde bir algının kesinlikle sağlıklı bir cümle olmayacağını gerçekçi tablolar ve rakamlar üzerinden konuşmamız gerektiğini söyledik. Ek zam görüşmelerimizin bir an önce başlamasını istedik. Birçok kalemde memura iyileştirme yapılabileceğini söylemiştik. Vergi muafiyeti bunlardan birisiydi. Çok küçük rakamlar olduğu gibi yüksek maaş alanlar açısından ortaya başka sonuçlar da çıkabiliyor. Memurun alım gücünü artıracak seyyanen onarabilecek bir yaklaşıma ihtiyaç var.

3600 ek gösterge konusunda baştan beri kamudaki ek gösterge sistematiğinin tümden ele alınması gerektiğini savunuyoruz. Biz sadece polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri üzerinden yürüyen bir yaklaşımın kamunun bir kısmını memnun edebilir ama kamunun hepsini memnun edecek bir sistematik inşa etmek gerektiğini düşünüyoruz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
MemurSeyyanen Zam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.