Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen sağlık istasyonu evde eğitim Diyanet İşleri Başkanlığı

Tapu ve Kadastroda İstihdam Sessizliği

İstihdam alanlarında önemli yer tutan Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları, Tapu ve Kadastroya atanabilmek için gerek sosyal medyada gerekse Ankara'da meclis ve kurum ziyaretleri yaparak aylardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

Son yıllarda Tapu ve Kadastro önceki yıllara ve diğer kurumlara göre neredeyse hiç alım yapmamaktadır diyebiliriz. Her fırsatta personel talebini dile getiren yetkililer olmasına rağmen ve ihtiyaçların çok fazla olduğu bilinmesine rağmen bir türlü sözleşmeli büro personeli alımı yapılmıyor. 

Bu sebeple Twitter’da #emlakveemlakyönetimi etiketi ile Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunları seslerini duyurmaya mücadele vermektedir.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Tapu ve Kadastro'ya personel ataması çalışması yapılması teklifinin kamu işverenleri tarafından onaylanmasına rağmen  emlak ve emlak yönetimi mezunları merakla atama haberi bekliyor.

Ayrıca son olarak; 27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/43830 Esas Numaralı 5 Nisan 2021 tarihli Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunlarının İstihdamına İlişkin Soru Önergesi CHP Adıyaman Milletvekili ABDURRAHMAN TUTDERE tarafından TBMM'ne sunuldu.

1- Milli Emlak Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Emlak ve Emlak Yönetimi mezunu personel ataması yapılacak mıdır?

2- İş yükü her geçen gün daha da artan Tapu ve Kadastro Müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunu personel ataması yapılacak mıdır?

3- 2021 yılında Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunlarının atama planlaması ne şekilde olacaktır?

4- Bakanlığınız bünyesinde ve bağlı kurumlarda Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunlarının istihdam edilmesine ilişkin yürütülen herhangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise 2021 yılında Emlak ve Emlak Yönetimi Mezunlarının istihdamı için kaç kadro ayrılmıştır veya ayrılması planlanmaktadır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.