Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Tarım ve Ormancılık Alanında Atılan Adımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’son iki yılda toplam bitkisel üretimimiz 123 milyon tona yükseldi. Tarımsal hasılamızı 275 milyar liraya çıkardık. Çiftçilere desteği 22 milyar liraya çıkardık. Sözleşmeli tarımsal üretimde dijital tarım pazarı projesini hayata geçirdik. Coğrafi işaret tescili için ürün sayımızı 387'ye ulaştırdık. 24 ilimizde tohumun yüzde 75'ini hibe olarak verdik. Yerli tohumu 1 milyon 134 bin tona ulaştırdık. Hayvancılık desteklerini 6,6 milyar liraya çıkardık. Son iki yılda 13 milyar lira destek ödemesi yaptık. Büyükbaş hayvan sayısını yüzde 4, küçükbaş hayvan sayısını yüzde 5 artırdık. Su ürünleri üretimimizi artırmak için su ürünleri kanunda değişiklik yaparak kaçak avcılığı engelledik. Su ürünlerinde 2023 hedefi olan 1 milyar lirayı 2019'da yakaladık. Toplam 5 bin kırsal kalkınma projesine 1,6 milyar lira hibe verdik. Türkiye'nin en büyük jeotermal kaynaklı organize sanayi bölgesini Dikili'de tamamladık. 200 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Orman yangınlarıyla mücadele kapasitemizi güçlendirdik. İHA kullanmaya başladık. Korunan alan kapsamına 47 yeri dahil ettik. Ülkemizin en büyük 3. barajı olan Ilısu Barajı'nda elektrik üretimine başladık. 159 bin hektar alanı sulamaya açtık. Arazi toplulaştırma ve arazi genişletmede 1,2 hektar alanı bitirdik.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.