Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı

Tarımda Lisans Tamamlama Mücadelesi Devam Ediyor

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk,Lisans Tamamlama Hakkı konusunda YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yakın zamanda bir görüşme yapmıştı. Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Mehmet Muş’u ziyaret ederek bu ziyaretlerine yenisini eklemiş ve konuyu tekrar gündeme getirmiş oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile YÖK Başkanı Yekta Saraç ziyaretinde Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, lisans tamamlama hakkı konusunda taleplerini dile getirmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında görev yapan hizmet kolu çalışanlarından; Üniversitelerin tarım, hayvancılık, gıda ve ormancılık alanları ile ilgili önlisans programlarından mezun olanlara Lisans Tamamlama Hakkı verilmesi taleplerini tüm ayrıntılarıyla YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ileten Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, bu görüşmenin ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Bakanlıkta gerçekleştirdikleri toplantıda da ‘Lisans Tamamlama’ya ilişkin taleplerini içeren dosyayı sunarak bu konu hakkında çalışma yapılmasını beklediklerini bir kez daha ifade etmişti.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, bu kez AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Mehmet Muş’u ziyaretinde; Tarım ve Ormancılık alanlarında Ön Lisans mezunlarına Lisans Tanıma Hakkı’nın tanınması için kanuni bir düzenleme yapılmasını istedi ve AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Mehmet Muş’tan bu mücadeleleri için destek istedi.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaretinde “Tarım ve ormancılık hizmet kolunun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak, hizmet kolu çalışanlarımızın mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, yaşam kalite ve standartlarının yükseltilmesi amacı ile çalışanlarımızın bizlere iletmiş olduğu taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerimizi Kurum İdari Kurulları, Kamu Personeli Danışma Kurulu, Toplu Sözleşme görüşmeleri gibi birçok yasal alanda dile getiriyor ve taleplerimizin kazanıma dönüşmesi için mücadele ediyoruz. Söz konusu platformlarda dile getirdiğimiz taleplerimizden bir kısmı Bakanlık tarafından yapılan düzenlemeler ile bir kısmı ise mevzuat değişikliği yapılarak hayata geçirilebilmektedir. Mevzuat değişikliği gerektiren taleplerimizi bir taraftan KİK, KPDK ve Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündeme getirirken diğer taraftan da hazırlamış olduğumuz Kanun değişiklik taleplerimizi Bakanlık, TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na iletmekte ve çözüm arayışımızı sürdürmekteyiz. Çözüme kavuşturulan yüzlerce kazanıma rağmen tarım ve orman çalışanlarımızın halen çözüm beklediği sorunlar bulunmaktadır. OGM’de rotasyon, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, lisans tamamlama, şiddet yasası, fiili hizmet, kontrol ilave ödeme kapsamının genişletilmesi, veteriner biyolojik uygulama ücretlerinin artırılması, Orman Muhafaza Memurlarının hizmet sınıfı değişikliği ve yeni personel alımı gibi öncelikli çözüm bekleyen sorunların da biran evvel çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 3 yıl önce

tarım lisans tamamlamayı sürekli gündeme getirdiği ve destek verdiği için kamu mebe.toçbirsene ile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
iyi çalışmalar.