Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Tek Gerçek Var, Kamu Çalışanlarının Kadroya Geçirilmesidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Kamuoyunun da çok iyi hatırlayacağı gibi, sözleşmeli öğretmenlik sendikamızın 2005 yılından bu tarafa mücadele ettiği bir istihdam yöntemidir. Sözleşmeli öğretmenlik 2011 yılında kaldırılmış, tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmiş, 2016 yılında ise aynı Hükümet tarafından bir KHK ile geri getirilmişti. Hem de mülakat ve 6 yıl çakılı kadro ile çalışmayı da kapsamakta idi. Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman şunu söyleriz, kamuda aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam edilemez.

Unutulmasın ki; 4/b maddesi, ‘zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere’ geçici işlerde çalıştırılacak görevlileri istihdam etmek için ihdas edilmiştir. Ama gelinen noktada ülkemizde 450 bin civarında 4/b’li çalışan var. Kamu işvereninin, 657 Sayılı DMK’nın 4/b maddesinin ihdas edilme gerekçesine aykırı bir tasarrufu ortaya koymaktadır. Adeta 4/b statüsü asal istihdam şekline getirilmiş demektir.

Hükümete çağrıda bulunuyoruz; 4/b’li çalışanların haklarının iyileştirilmesi çabasından artık vazgeçilsin. Biz bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Tek gerçek var; o da 2011 ve 2013 yılında olduğu gibi tüm kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesidir. Bunun dışındaki hiçbir adım kamu çalışanlarını tatmin etmez.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.