Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

TGK'den Yıpranma Hakkına İlişkin Açıklama

Halkın haber almasını sağlayan gazetecilerin iyi haklara sahip olması gerektiğini belirten Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, aydınlık yarınlara ulaşmak için basının sorunlarını el birliğiyle çözümlenmesini istedi ve "Anayasa Mahkemesinin 'basın çalışanlarının yıpranma hakkına ilişkin' aldığı karar gereği, 14 Kasım'a kadar gazetecilerin fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmesi için yasama organının 'kanuni' düzenleme yapması gerekmektedir. Bu düzenleme, şu an komisyondadır. Ancak bu haliyle yıpranma hakkından yararlanmak, basın kartı şartına bağlanmaktadır.

Gazetecilik mesleğinin basın kartı sahibi olma koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmesini, 5953 Sayılı Yasa'ya (meslek çalışanlarınca bilinen 212 Sayılı Yasa'ya) tabi görev yapan gazetecilerin anayasal sosyal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammının basın kartı koşuluna bağlanmadan geri verilmesini istiyoruz. Aksi halde meslektaşlarımızın yaşayacağı hak kaybı, emeklerinin gasp edilmesi anlamına gelecektir. Anayasa Mahkemesi kararının ardından doğacak hukuki boşluğun doldurulması amacıyla yapılacak çalışmanın, hak kaybına yol açmadan sonuçlanmasını ve 5953 Sayılı Yasa kapsamında görev yapan tüm meslektaşlarımızın yıpranma hakkından yararlanmasını diliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yıpranma HakkıTGKGazeteci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.