Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mahmut Özer Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği öğretmen Mülakatın Kaldırılması

TYP Eksikliği Kapatmaya Yetmiyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitimin yüz yüze devam etmesinde memnuniyet duyduklarını ancak okul yöneticileri ve öğretmenlerin stresini artıran unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitim öğretim devam ediyor ancak okul yönetimleri bu durumun süreklilik kazanması için çaba gösterirken çok zorlanıyor. Bu durumda okullarda güvenlik hizmetleri ve temizlik hizmetleri için yeterli sayıda personel bulunmadığı için kurumlar personel ihtiyacını karşılayamıyor. Mevcut Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan personel ise eksikliği kapatmaya yetmiyor. Salgının yaygınlaşmaması için alınan tedbirlerin amacına ulaşması için eğitim kurumlarında hijyenin en üst seviyede olması gerekir. Bunun için de yardımcı personel istihdamının artırılması kaçınılmazdır. Şu an okulların temizlik, güvenlik ve hijyenini sağlamak için her eğitim kurumuna ihtiyacı kadar personel istihdam edilmelidir. Okulların bu ihtiyaçları ancak okul bazlı bütçe uygulamasıyla çözülebilir. Bu konu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ivedilikle gündeme alınmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Akademik personele tanınan yükseköğretim tazminatı, geliştirme ödeneği gibi temel bazı mali ve sosyal haklardan idari personelin de faydalanılması gerektiğini bir kez daha masaya taşıdık. Üniversitelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları merkezî bir sistemle periyodik olarak yapılması, idari personelin atama ve yer değiştirme süreçleri muvafakat engelinden kurtarılarak, belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ise yıllardır ifade ediyoruz. Yıllardır mücadele ettiğimiz ve ihtiyacı hep gündemde tuttuğumuz üniversite idari personelinin merkezi yer değiştirme hakkı konusunun çözümü için çalışma başlatılmasını toplu sözleşme masasında karara bağladık.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TYP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.