Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Vardiye Sistemi ve Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’kamuda vardiya sistemine geçmek gibi şu an gündemimizde yok. Düğün ve benzeri etkinlikler. Asker uğurlamaları 8 ilde, salgının farklı seyrettiği, vaka sayısının illerde hıfzısıhha kurulları bu kararları alabilir oldular. Düğünlerde de yeri geldiğinde, salgının seyrinde il bazında farklılık söz konusu ise farklı bir karar her zaman alabilme yetkisine sahip. Bölge bazında her zaman her türlü karar alınabilir. Dolayısıyla bizim il hıfzısıhha kurullarımızın yetkili olduğunu, alınabilecek tedbirleri bölgedeki salgının seyri belirler.’’ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’Kurban Bayramı kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Kısmi tartışıldı ama öneri gelmedi. Önümüzdeki günlerde daha netleşmiş olur. Sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama özellikle il bazında birtakım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuldu. Bunu da bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il hıfzısıhha kurulu kararları almaya yetkili. İl bazında birtakım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.