Öne Çıkanlar MEB memurlar Milli Eğitim Bakanlığı EYT Mahmut Özer

Yalçın'dan Vergi Muafiyeti Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Memurlarımıza gerekli fiyat artışı yapıldı açıklamasını anlayamıyoruz” diyen Yalçın, Memur-Sen’in ortaya koyduğu ve kamuoyu ile paylaştığı rakamları hatırlatarak “Kaç gündür hesap kitap yapıyoruz. Ulaştığımız sonuç evli iki çocuklu memura 38 lira vergi muafiyeti var. Evli iki çocuklu memura şu ortamda “38 TL ile yetinin” denme ihtimalini düşünmek istemiyoruz Asgari ücret tutarı kadar memura vergi muafiyeti getirilmiş olması önemlidir ama bu adımı yeterli görmek doğru değil. Bu konuda doğru bilgiler dolaşmıyor. Bürokratların doğru bilgiler vermek, siyasetin doğru bilgiye sahip olmak, sendikaların da doğruyu söylemek gibi bir sorumluluğu var. Evli iki çocuklu memura 38 lira gibi bir rakam yansıyor. Bunu memura bir sosyal refah düzenlemesi olarak sunmak, memura ek zam olarak göstermek doğru bir yaklaşım olmaz.

Maaş ve ücretlere cüzi miktarda ve farklı oranlarda artışlar getiren ‘Vergi Muafiyeti düzenlemesi’ ilave zam olarak görülmemelidir” diyen Yalçın, “Kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ‘Ek zam/ilave ödemenin’ en kısa zamanda tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini kapsayacak şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu çerçevede, zaman kaybedilmeden yetkili konfederasyon Memur-Sen ile bir araya gelinmeli, müzakerelere başlanılmalı ve kamuoyuna deklare edildiği üzere ek zammın 15 Ocak’ta maaşlara yansıması için çalışmalar bir an önce tamamlanmalıdır.

İş güvencesi konusunda sözleşmeliler boyutuyla ciddi sıkıntılar yaşıyor” diyen Yalçın, “Şu an 5393’lü belediyelerde çalışan sözleşmeli arkadaşlarımız 31 Aralık itibariyle işlerine son verilmek üzere tebligatları verilmiş durumda. Yargı kararıyla geri döndürdüğümüz arkadaşlarımız 2. 3. Kez aynı sorunla karşılaşıyor. Kaç gündür Sayın Kılıçdaroğlu’na ihbarımdır diye çağrıda bulunuyorum. Kırşehir belediyesinde 13 kişiydi, 25’i geçmiş durumda 2 haftada işten çıkarılan kişi sayısı. Bu arkadaşlar memur. Sözleşmeliler konusunda da komisyonun bir an önce çalışmaya başlamalı. Bu kara soruna çözüm bulunması son derece kıymetli.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Vergi Muafiyeti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.