Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

Yurtdışı Aylıklarının Avans Olarak Ödenmesi Genelgesi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan imzalı resmi yazıda ‘’14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 24’üncü maddesinde; aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, müteakip ayın aylığına mahsuben Bakanlığımızca belirlenecek esaslar dahilinde avans ödenebileceği, bu şekilde yapılacak avans ödemelerinin ait olduğu aylıkla birlikte kanuni kesintilere tabi tutulacağı ve ilgililerin ölümü halinde geri alınmayacağı hüküm altına alınmıştır.

Diğer taraftan, 14/7/2020 tarihli ve 2758 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 29/6/2009 tarihli ve 2009/15191 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Kararın 7’nci maddesine "Sürekli görevle yurtdışında bulunan ve aylıklarını bu karar kapsamında alan personele, müteakip ayın aylığına mahsuben Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek esaslar dahilinde avans ödenebilir. Bu şekilde yapılacak dans ödemeleri, ait olduğu aylıkla birlikte kanuni kesintilere tabi tutulur ye ilgililerin ölümü halinde geri alınmaz." hükmü eklenmiştir.

Anılan hükümlerle, aylıklarını 2009/15191 sayılı Karar kapsamında alan personele müteakip ayın aylığına mahsuben yapılacak avans ödenmelerine ilişkin esaslan belirleme görevi Bakanlığımıza verilmiş bulunmaktadır. Bu itibarla, söz konusu personelin avans ödemeleri, 657 sayılı Kanunun ek 24’üncü maddesi uyarınca aşağıda sayılan esaslar dahilinde yapılacaktır.

Sürekli görevle yurt dışında bulunan ve aylıklarını 2009/15191 sayılı Karar kapsamında alan personele, izleyen yılın 1 Ocak tarihinde ödenmesi gereken hak edişleri cari yılın 31 Aralık tarihinde avans olarak ödenecektir.

Avansın hesabında ele geçen net tutarlar esas alınacaktır.

Verilen avanslar bütçe dışı avans ve krediler hesabına borç kaydedilecektir. Ödenen avans tutardan ilgililerin ait olduğu aylıklarına mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylıklardan yapılacaktır.

Ödenen avans tutarla ilgililerin ölümü halinde geri almayacaktır.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.