Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Sağlık Bakanlığı

Zam ve Refah Payı İçeren Kanun Teklifi Meclis’te

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Konfedersayonumuzun mücadelesi sonrası bir kez daha revize edilen, kamu görevlileri ve emeklilerin maaş ve ücretlerine %30 artış sağlayacak "Sosyal Sigor. ve Gen. Sağ...375 S. K.H..." Kanun Teklifi, Meclis’e geldi.

Bugün belirttiğimiz üzere “kamu görev. ve emekli.yapılacak %30 artışın, %8 Toplu Sözleşme artışı ve %7,84 enflasyon farkına ilave %13,52’lik refah payı olarak uygulanmalıdır…” şeklinde teklifte bulunmuş, kamu görevlilerine kayıp üretmeyecek şekilde sonuçlanmasını istemiştik.

Memur-Sen’in T.S hükmünün gereği ve güçlü teşkilatının büyük atmosferiyle; birçok teklifimiz kapsamı genişleyerek hayata geçmiştir. Büyük ve Güçlü Türkiye; ihracat rekorları kırarken, istihdam sayısını artırırken, çalışanını koruyacak güce sahip olduğunu her fırsatta aktardık.

%13,52’lik refah payının ve toplamda %30’luk maaş ve ücret artışının kamu görevlilerimize/emeklilerimize hayırlı olmasını diliyor, “1. Dereceye 3600 Ek Gösterge” teklifimizin ve “Sözleşmeliye Kadro” hükmümüzün kapsamı genişleyerek en yakın zamanda hayata geçeceğini biliyoruz.'' dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha önceki açıklamasında ''İlave zam talebimizi her mecrada olduğu gibi Sözleşmeliye Kadro Şölenimizde de haykırdık, güçlü teşkilatımızla birlikte yüksek ses çıkardık; mücadelemizde yılmadık, devletimize güvenimizde yanılmadık, maaş artışını %30'a çıkardık.

Memur-Sen kazanıma giden yolda; ilmek ilmek dokuyarak, etkili temaslarda bulunarak, piyasanın gerçeklerini ve sahanın beklentilerini analiz edip doğru şekilde aktararak büyük bir mücadele ile sonuca ulaşmış, İyi ki Memur-Sen var dedirtmiştir ve dedirtmeye devam edecektir.

Milletimize güven veren devletimiz, bütün Dünya krizden nasıl çıkarız diye düşünürken faiz lobisinin tuzağına düşmemiş, emperyalizmin adaletsizliğine karşı durarak emeğin değerini yükseltmiş,diğerlerinin aksine imkansızları gerçeğe dönüştürerek Dünyaya iyi örnek oluşturmuştur.

Çalışma hayatında her biri reform olan; geniş kapsamlı ek gösterge düzenlemesi, 500 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi Memur-Sen’in mücadelesi Türkiye’nin kararlı iradesiyle hayat bulmuş, ‘ek zam’ adımı atılması gerekliliği yönündeki çağrımız gecikmeden karşılık bulmuştur.

Kamu görevlileri/emeklilerine uygulanacak %30 artış; %8 Toplu Sözleşme artışı ve %7,84 enflasyon farkına ilave %13,52’lik refah payı olarak uygulanmalıdır. Yetkili Konfederasyonu’nun çağrısına ve coşkulu teşkilatın inancına gecikmeden cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a teşekkür ederiz.'' demişti.

Anahtar Kelimeler:
ZamAli YalçınRefah Payı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.