Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Ziraat, Gıda ve Su Ürünleri Mühendisi Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde atama bekleyen Gıda Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri ve Su Ürünleri Mühendislerinin sayısı oldukça fazladır. Yaşanan salgın sürecinde kamu ya da özel sektörde iş veya meslek sahibi olanların dahi geçim sıkıntısı yaşadığı bu günlerde bu işsiz mühendislerimiz yaşamış oldukları mağduriyetin çözümüne ilişkin yardım ve destek taleplerini tarafımıza iletmektedir. Bizlere iletilen bilgiler ışığında, geçmiş yıllarda ilgili Bakanlık tarafından defalarca atama sözü verilmesine rağmen yıllardır atama yapılmadığı, KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen ataması yapılmayan bu arkadaşlarımızın mağduriyeti görmezden gelindiği, hiçbir somut adım atılmadığı görülmektedir.

Geçmiş dönemlerde Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Orman Mühendisi gibi daha birçok alanda Bakanlığınızdan atama bekleyen ve hatta atama sözü verilmesine rağmen atama yapılmamasının nedeni nedir?

Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendislerini yaşamış olduğu istihdam sorununa ilişkin Bakanlığınızca yapılan ya da yapılacak olan herhangi bir çalışma var mıdır?

Her yıl üniversitelerin ilgili bölümleri binlerce mezun vermekte ve işsiz sayısı sürekli artmaktadır. Bu sorunun çözümü için ilgili Bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile herhangi bir çalışmanız var mıdır?

Şu an itibariyle atama bekleyen Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendislerinin sayısı ne kadardır?

2021 yılında atama yapılacak mıdır? Yapılacaksa hangi branşlarda ne kadar yapılacaktır? Yapılmayacaksa nedeni nedir? Ne zaman yapılacaktır?

2019 yılında Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendislerinin atamasının yapılmasına ilişkin Bakanlığınıza verilmiş başka bir soru önergesine sevaben, ''2019 yılı içerisinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ataması yapılmıştır.'' cevabı verilmiştir. Atama bekleyen ilgili bölüm mezunları böyle bir atamadan haberleri olmadığını söylemektedirler. Bu noktada kamuoyunun ve ilgili bölüm mezunlarının yapılan bu atamadan haberi olmamasının nedeni nedir? Atama ilana çıkmamış mıdır? Bu atama ne zaman ve ne şekilde yapılmıştır? Atama sonucu hangi kadroya kaç kişi alınmıştır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.