Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Fırında Hardal Köfteli Spagetti

Yapılışı ;

750 gram dana döşten iki kez çekilmiş kıymayı yoğurma kabımıza alalım.

1 tatlı kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik, biberiye, karabiber ve 1 çay kaşığı karbonat,2 diş rendelenmiş sarımsak,2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı hardal, 7 yemek kaşığı galeta unu tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin. Pişirmeye başlamadan elinizi yağlayıp ceviz büyüklüğünde şekil verip kızartmaya başlayın. 

Derin bir kaba 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağına yakın, rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip güzelce çırpın,haşlanmış olan spagetti'yi ekleyip harmanlayın.

Kelepçeli kalıbınızı tereyağ ile yağlayın, harmanlanmış olan spagetti nin yarısını dökün, kızarmış olan köftelerinizi üzerine  dizin,1.5 su bardağı salça sosunuzu üzerine dökün ve 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peynirini serpin, spagetti nin diğer yarısını da üzerine döküp 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin,sıcak sıcak servis yapın.

Afiyetler olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.