Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Cola-Cola'lı Islak Kek

Yapılışı;

2 adet yumurta, 4 yemek kaşığı erik reçeli ( ahududu veya böğürtlen) 250 gram şekeri mikser ile çırpalım, 250 gram unu ve 100 gram kakaoyu ekleyip kaşıkla karıştırın, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip mikser ile çırpın son olarak 250 ml sütü ekleyip kaşıkla karıştırıp kıvamını aldıktan sonra orta boy borcam veya fırın tepsinizi un serperek kekinizi dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Kekiniz piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerini 200 ml kola ile ıslatın. 

Üzerini süslemek için ;

250 gram bitter çikolata ile 50 gram kakaolu krem şanti tozunu benmari usulü eritin kekin üzerine sürüp 15 dakika buzdolabında bekletin. 

150 ml kaynamış süt, 1 paket hazır köpük karışımını mikser ile çırpın, keki kesip dilimlerin üzerine ister kaşıkla ister torbaya koyarak süslemesini resimdeki gibi yapın, dilerseniz çikolata parçacıkları da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.