Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel 4B statüsü

Gezegenleri Bile Çıldırtan Pasta Tarifi

Krema 1 ( yumurta kreması) 

5 adet yumurta sarısı, 200 gram şeker mikserle çırpın, kaseyi buhara oturtun ve yaklaşık 10 dakika buharda bekletin ve mikserle çırpmaya devam edin.300 gram tereyağını mikser ile çırpın yapmış olduğumuz yumurta kremasını ekleyip mikser ile çırpın.Kremamız hazır. 

Krema 2 

350 ml süt, 1 paket vanilyalı puding tozu, 3 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya. Ocakta pişirin ve soğumaya bırakın. 

Krema 1 ve krema 2 yi birleştirip karıştırın ve bir kenara bırakın.

Hamur 1 ( sade olan) 

6 adet yumurta, 200 gram şekeri el çırpıcı ile çırpın, 4 yemek kaşığı kaynamış su ekleyip yine çırpın, 150 gram un, 1 paket kabartma tozu ekleyip iyice çırpın. 

Yağlı kağıt serilmiş 25×30 cm tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. 

Bıçak ile arasından ikiye kesin, yani hamur bir taneyken iki tane olmuş olacak. İlk katmanı uygun bir tepsiye alın yukarıda yaptığımız krema karışımının yarısını üzerine sürün ( ikinci katmanı kapatmayın) 

Hamur 2

5 adet yumurta akı, 160 gram şeker,köpürene kadar mikser ile çırpın, 3 kaşık un, 250 gram kavrulmuş ve doğranmış ceviz içi, yağlı kağıt serilmiş aynı boyuttaki tepside, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. 

Bu katmanı ( Hamuru) ilk yaptığımız kremalı katmanın üzerine kapatın, yumurta kremasından kalan diğer yarım kremayı üzerine sürün. İkiye böldüğümüz ve kenara ayırdığımız ( hamur 1) katman ikiyi üzerine kapatın. 

Sos İçin;

100 gram sütlü çikolata, 1 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı süt bir kaseye alın ve 2 dakika mikrodalga fırında eritin, kaşıkla iyice karıştırın ve pastanın üzerine dökün. 4 yemek kaşığı badem gevreği ile süslemesini yapın. Pastayı en az 6 saat dolapta bekletin ve afiyetle yiyin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.