Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Havuçlu Pasta

Malzemeler; 1 kg havuç, 2 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)

2 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 limonun suyu, Arasına dizmek için pötibör bisküvi ( ben burçak ve kakaolu bisküvi kullanmayı tercih ediyorum daha lezzetli oluyor) 

Yapılışı;

Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, çikolata sosu, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

Anahtar Kelimeler:
Havuç Pastası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.