Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Nescafe Kremalı Kek

Yapılışı ;

6 adet yumurta akını köpürene dek mikser ile çırpın, 120 gram pudra şekeri ilave edip köpük şeklini alana dek yine çırpın.

4 adet yumurta sarısını,yarım çay kaşığı tuz ile ayrı bir kasede çırpıp köpüğün içine ilave edin ve mikser ile çırpın, 4 yemek kaşığı un, 1 paket kabartma tozunu ve vanilya ekleyip kaşıkla karıştırın. 

Orta boy tepsiye yağlı kağıt serip kek harcınızı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 

Kreması için ;

200 gram oda sıcaklığında tereyağını mikserle  çırparak eritin, 130 gram pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. 

Ayrı bir kasede 2 adet yumurta sarısını, 20 gram pudra şekerini çırpıp ve yağın içine ilave edip mikser ile çırpın, 50 gram dövülmüş ceviz içi, 1 yemek kaşığı nescafeyi'de ekleyip kıvamını alasıya kadar mikserle çırpmaya devam edin. 

Kremayı kekin üzerine döküp güzelce üzerini düzeltin. 

Eritilmiş çikolatayı torbaya koyup kesilen kek dilimlerin üzerini süsleyin ve 2 saat dolapta bekletin. Afiyet olsun 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.