Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB EYT memurlar Mahmut Özer

Bayat Ekmekleri Nasıl Değerlendirebiliriz

Değerlendirmek İçin;

Bayat ekmekleri rondodan geçirip köfte yapımında kullanabiliriz. 

Ekmekleri küçük küpler şeklinde kesip fırında veya tavada biraz yağ ile kızartıp, çorbalarımızın üzerine koyup gerek  görsel, gerek lezzet bakımından değerlendirebiliriz. 

Makarna pişirdiğiniz zaman tavada kızarttığınız ekmek küplerini makarnanın içine katıp birazda tavuk didiklerseniz harika bir lezzet oluyor. 

Sabah kahvaltılarında yada beş çaylarının yanına yumurtalı ekmek kızartıp tüketebiliriz ( bayat ekmekleri yumurtaya bulayıp tavada kızartıyoruz) 

Dilimlenmiş bayat ekmeklerin üzerine yoğurt ve peynir karışımı yapıp fırında pişirip sabah kahvaltılarında tüketebiliriz ( 3 kaşık yoğurdu ve 2 adet yumurtayı iyice çırpın, biraz sıvı yağ akıtın, çatalla ezdiğiniz beyaz peyniride ekleyin, biraz kaşar peyniri rendeleyin, iyice çırpın ve ekmeklerin üzerine sürün, arzu ederseniz her dilimin üzerine domates ve suçuk dilimleri ekleyin) ve yarım çay kaşığı tereyağı kullanın, 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin, bu tarif çok güzel oluyor tavsiyemdir. 

Ekmekleri küçük küpler şeklinde kesin, bir önceki verdiğim yoğurtlu karışım tarifini yapın, ekmekleri içine atıp harmanlayın, kızartma tavasına biraz sıvı yağ ve tereyağ koyup karışımı alt üst olarak tava böreği gibi kızartın, veya fırın tepsisine yağlı kağıdınızı serip bir yemek kaşığı alarak aralıklarla dökün ve pişirin. 

Ekmekleri tost dilimleri gibi hazırlayıp ( iç malzemesini damak zevkinize göre hazırlayıp) ikiye bölün ve çırptığınız  yumurtaya bandırıp kızartın. 

Sütlü Tarhana pişiririp bayat ekmeklerinizin üzerine dökün,üstüne beyaz peynir ufalayıp afiyetle yiyin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.