Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel öğretmen

Çok ASİL Kahvaltılık Tarifleri

Kuru Biber Kavurması ;

1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağını eritip, 1 adet piyazlık doğranmış soğanı kavuralım,kurutulmuş ve önceden haşlamış olduğumuz ikiye böldüğümüz 150 gram kuru kırmızı biberide ekleyip kavurma işlemini yapalım, 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçasını ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım. 2 adet kabukları soyulmuş ve irice doğranmış domatesleri ve irice doğranmış maydanozları ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Servise hazır edelim

Lor Peyniri Kavurması ;

1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağ ile 1-2 adet sivri biberi kavuralım, 2 su bardağı lor peyniri, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, pul biber ve bir dal taze biberiye ekleyip kavuralım. Servise hazır edelim

Izgara Zeytin Salatası ;

Izgarada pişirdiğimiz, 1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytinleri ikiye keselim, 4 yemek kaşığı nar, yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı toz biber,tuz yarım çay kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı zahter, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, yarım limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, ince kıyım taze nane ve maydanoz güzelce karıştıralım ve servise hazır edelim. 

Haşlanmış Yumurtalı Menemen ;

4 adet haşlanmış yumurtayı enlemesine ortadan ikiye keselim, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağda  1 adet piyazlık doğranmış soğanı kavuralım, 300 ml kışlık menemen harcını ekleyip tuz, karabiber ilave edelim, kesmiş olduğumuz yumurtaları dizelim ve üzerlerine kekik, pul biber, kimyon karışımı baharatları serpelim, bir iki fıklamadan sonra servise hazır edelim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.