Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Çok Pratik Meze Tarifleri ( 1)

Kabak Şayan ;

4 adet rendelenmiş kabağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 

1 su bardağı bıçak ile kıyılmış cevizi, 1 yemek kaşığı zeytinyağ yarım tatlı kaşığı nane ve pul biber ile kavurun. 

1.5 su bardağı süzme yoğurt, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 fincan su ile açın,kavurmuş olduğunuz kabakların yarısını yoğurt ile karıştırın. Servis tabağına önce yoğurtlu kabağı dökün sonra yoğurtsuz kısmını ve kavrulan cevizleri serpip servisinizi yapın. 

Ballı Peynirli Köz Patlıcan ;

4 adet közlenmiş ezilmiş patlıcan, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, 2 tatlı kaşığı bal, 2 yemek kaşığı ezine peynirini karıştırın. Servis tabağına alıp üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirip kavrulmuş susam ekin ve servisinizi yapın. 

Eğin Piyazı ;

4 adet küçük doğranmış domates, 4 salatalık, 4 adet soğan, 4 adet biber, 1.5 su bardağı süzme yoğurt, yarım su bardağı çökelek, bir avuç taze doğranmış reyhan, 1 tatlı kaşığı tuz, Malzemelerin hepsini karıştırıp üzerine zeytinyağı döküp ve kıyılmış dereotu serpip servise hazır edebilirsiniz. 

Bulgurlu Pezzik Cacığı ;

1 adet piyaz şeklinde doğranmış soğanı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun, yarım su bardağı pilavlık bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin, 2 adet közlenmiş kapya biberi ekleyin, 1 adet haşlanmış kırmızı pancarı suyu ile ilave edin, servis tabağına alıp üzerine su ile açılmış süzme yoğurt döküp ve ince kıyılmış maydanoz serpip servise hazır edin. 

Anahtar Kelimeler:
Çok Pratik Meze Tarifleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.