Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kahvaltıya Pratik Ekmek Dilimleri

1.Tarifim;

4 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, malzemeyi çırpın ve 1 tam ekmeği dilimleyip fırın tepsisine dizin, karışımı üzerine dökün, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve pul biberle süsleyip 200 derecelik fırında kızartın.

2.Tarifim;

Yoğurma  kabınıza 10 dilim ekmekleri küp küp doğrayın,1 bardak süt, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber,1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip köfte karar gibi karın, ikiye bölün ve borcamınızın her yerini yağlayıp yarısını yayın, üzerine dana  Jambon veya hindi füme, dilimlenmiş kaşar peyniri, domates, Kekik,tek sıra halinde dizip ayırdığımız diğer yarım ekmek harcını üzerine kapatalım ve 200 derecelik fırında kızartalım. 

3.Tarifim;

100 gram un,2 adet yumurta, yarım çay kaşığı zerdeçal, kişniş, toz acı biber ve karbonatı 50 ml su ile akıtma hamurunu hazırlayalım. 2 adet haşlanmış patatesi ezelim, 1 adet kırmızı soğan ( taze soğan da olabilir), yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu,tuz. 

Salçalı sos hazırlayarak bayat ekmek ( tost ekmeği tercihtir) dilimlerine sürelim, üzerlerine hazırlamış olduğumuz patates karışımından koyup diğer ekmek dilimlerini üzerine kapatalım ( tost yapar gibi) ve ekmekleri üçgen şeklini verecek şekilde ikiye keselim, hazırlamış olduğumuz akıtma hamurunda ( sıvı harca) ıslatıp tereyağ ilave ettiğimiz az yağda kızartalım. Afiyet olsun. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsniye 4 yıl önce

Sayenizde artık evde bayat ekmek zorunda kalmıyoruz çok teşekkür ederim hem israf olmuyor hemde fazlası ile lezzetli hale geliyor ✨