Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Sosisli Nefis Kahvaltılıklar

1.Tarif ;

2 adet uzun sosisli, 1 adet havucu minik küpler şeklinde doğrayalım, 5 adet yeşil soğan, 1 bağ maydanoz ( dereotu da olabilir) 1 çay kaşığı tuz, kuru maya, 300 gram un ekleyip malzemeleri karıştıralım. 200 ml su ekleyip hamuru yoğuralım. Üzerini bir bezle örtüp 20-30 dakika kadar dinlendirelim. Hamuru rulo şeklini verip 6 eşit parçaya bölelim.1 parçası diğerlerinden büyük olsun. Merdane ile tavanızın büyüklüğünde açıp, her bezeyi bir diğerinden daha küçük açın, 6 bezeyi üst üste koyup ( büyükten küçüğe olacak şekilde) aralarına ve üzerine sıvıyağ sürün, çok kısık ateşte periyodik olarak, tavanın kapağını kapatıp önlü arkalı nar gibi olana kadar kızartalım. Üzerine çörek otu serpip servis yapabilirsiniz. 

2.tarif ;

300 gram un, 10 gram kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 60 gram eritilmiş tereyağ ekleyerek karıştıralım. 

2 adet cobanos sosisi ( sucukta olabilir) 250 gram kaşar peyniri rendesi yada ( mozzarella) hamura karıştırıp 240 gram kefir ile karın. 

2 parçaya bölüp elinizle orta kalınlıkta açın, üzerlerine kefir sürün, tam kesim yapmadan ( şekil verin) bıçak ile 8 parça olacak şekilde kesin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 

Afiyet olsun

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.