Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Karpuz Kabuğu Reçeli

Yapılışı;

Karpuzun içini boşaltıp  kabuklarını soyalım,küçük küçük kuşbaşı gibi doğrayıp kabımıza koyalım ve 1 tatlı kaşığı karbonatı eritip üzerine çıkacak kadar su ekleyip iyice karıştırıp buzdolabında 6-7 saat bekletin, bu işlemi akşamdan da yapabilirsiniz. 

Dolaptan çıkardıktan sonra üç kez iyice yıkayın, tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin kaynama aşamasına geçince 2 dakika kaynatın ve karpuz kabuklarını süzerek alın. 

4.5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker,1 adet rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, arzuya göre( 5 adet karanfil, yarım kabuk tarçın) şeker eriyene dek karıştırarak kaynamaya bırakın ( tahta kaşık kullanın) kaynayan suya karpuz kabuklarını atıp şeffaf rengi alasıya kadar hızlı ateşte kaynatın. 

Rengini aldıktan sonra ocağın altını kısın, yarım çay kaşığı ezilmiş limon tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip 25 dakika pişirin. Bu reçelimizin özelliği soğuduktan sonra kavanoza doldurmak. 

Afiyetle severek sağlıklı günderde tüketin. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.