Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Yabani Yeşil İncir (Erkek) Reçeli Tarifi

Yapılışı;

Öncelikle mutlaka ellerimize kalın bir eldiven takalım, incir sütü keskin olduğu için ellerimize zarar verecektir ve ellerimizi ve tırnaklarımızı karartacaktır. İncirlerimizi başlarını keserek alacalı bir şekilde soyalım, büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak şekilde su ile doldurup kaynatmaya başlayalım,bir spolata yardımı ile üstten alta hafif ve nazikce incirlere zarar vermeden karıştırma işlemini yapalım, çok fazla pörsümeyecek şekilde haşlama işlemini bitirip İncirleri başka bir tencereye alalım.İncirleri soymadan da yapabilirsiniz. 

Şoklama işlemi ;

Akşamdan dolaba attığımız soğuk suları ( buzda yapabiliriz) iki ayrı kaba koyalım, önce birinci şoklamayı sonra ikinci şoklamayı yapalım, ( İncirleri içine atıp biraz bekletip çıkartıyoruz). 

Bu işlem bittikten sonra bir kürdan ile İncirlerin baş kısmından alt kısmına doğru sokup çıkarıyoruz ve İncirleri sıkıp içine geçen suları akıtıyoruz. 

Şekilleri bozulacaktır ama şerbete girince normal haline dönecektir. Şoklama işleminin amacı İncirlerin acısını almak içindir. 

Şerbeti için; 4 kg incire 8 kilo şeker kullanıyoruz, ( siz kaç kilo yapacaksınız ona göre ayarlayın 2 kiloya 4 kilo şeker gibi), 2.5 kilo içme suyu. 

Şekeri tenceremize dökelim ve üzerine 2.5 litre  suyunu ekleyelim, lezzet vermesi için arzuya göre 8 adet karanfil ve 2 kabuk tarçın atalım, kaynayan şerbetimize İncirleri atalım,2 adet limonun kabuğunu soyup küçük küçük keselim ( ekşiyi seviyorsanız limon sayısını arttırabilirsiniz) ve enfes lezzeti veren limonu incirlerimizle buluşturalım, ayrıca reçelimizin  şekerleme sini önleyecektir, yukarıda belirttiğim karıştırma şeklini uygulayarak pişirmeye devam edelim yaklaşık 45 dakika da pişiyor,incirler dibe doğru batmaya başladıysa kıvamına gelmiş demektir. kavanoz şişelere doldurup şişeleri ters kapatalım, iki gün şişeleri hiç ellemeyin, daha sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.