Öne Çıkanlar Yardımcı Personel Şaban Ayı Sureleri Öğretmenlik Alanları MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar

19 Mayıs'ta Ek Ders Ücreti Ödenir Mi / Ödenmez Mi?

Bu yıl Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ek ders ücreti ödenmesi yada ödenmemesi konusu oldukça merak edilmektedir. Hangi durumlarda ek ders ücreti ödeneceği, hangi durumlarda ödenmeyeceği konusuna dair açıklamalar haberimizde.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nde ek ders ödemeleri; milli bayramlara denk gelen günlerde şöyle yapılmaktadır.

Bu güne denk gelen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) ek ders ödemeleri yapılmaz. Nöbet ek dersi fiilen gerçekleşmediği için ödemesi yapılmaz.

1/12/2006-2006/11350 Bakanlar Kurulu Kararı ile 16 Aralık 2006 tarihli 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ında yer alan hüküm şöyle:

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.