Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı 492 sayılı Harçlar Kanunu Yükseköğretim Kurulu Mülakatın Kaldırılması

25 Ekim Dünya Spina Bifida Farkındalık Günü

Omurilik açıklığı anlamına gelen Spina Bifida, hamileliğin ilk ayında anne karnındaki bebeğin omuriliğinin düzgün biçimde kapanmaması sonucu meydana gelen ve en sık görülen doğumsal anomalilerden biridir.

Bacaklarda kısmi felç, yürüme bozuklukları, beyinde su toplanması (hidrosefali) mesane ve bağırsak problemleri gibi kalıcı hasarlara neden olmaktadır.

Farkındalığı güçlendirmek adına 25 Ekim "Dünya Spina Bifida Farkındalık Günü" olarak kabul edilmektedir.

Spina Bifida’nın nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. En büyük nedeninin anne adayındaki Folik Asit eksikliği olduğu düşünülmektedir. Spina Bifida, hamileliğin ilk ayında ve annenin henüz hamile olduğunu bile bilmediği kadar erken bir dönemde gelişilir. Bu yüzden hamilelik planlayan kadınların hamilelikten en az 3 ay öncesinde günlük 0.4mg folik asit takviyesi almaya başlaması çok önemlidir.

Türkiye Spina Bifida Derneği, İstanbul Şubesi olarak öncelikli amacımız Spina Bifida'nın önlenmesi için toplumumuzu bilinçlendirmektir.

Ayrıca Spina Bifidalı bebeği olan ailelere sağlık, eğitim ve tedavi süreçleri ile ilgili konularda rehberlik edip erişkin Spina Bifidalı bireylerin ise topluma kazandırılması ve bağımsız yaşam sürdürebilmeleri için ihtiyaçları olan desteği sağlamaktır.

Türkiye Spina Bifida Derneği / İstanbul Şubesi

Tel : 0212-220 68 78 internet adresi : www.spinabifidaistanbul.org.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.