Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

3000 Sağlık Personeli Alınacak

İstanbul’da yapımı tamamlanan hastanelere sağlık personeli alınması hakkındaki duyurunun içeriğini sizler için derledik.Ülkemizdeki (Covıd-19) koronavirüs salgınıyla birlikte Istanbul'da ve farklı illerde sağlık alanındaki yeniliklerle birlikte yapım aşamasında olan ve yeni başlanan hastanelerin yapımlarına hız kazandırılarak tamamlandı.Buna istinaden yeni açılan hastanelerde farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere yeni personel alınacağı daha önce duyurulmuştu.Istanbul'da yapımı biten yeni hastanelere farklı pozisyonlarda istihdam edilecek sağlık personeli alınacağınada değinilmişti..Geçtiğimiz  günlerde Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında koronavirüs (Covıd-19)salgınıyla ilgili farklı pozisyonlarda sağlık personeli alınacağına yer vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca( Covıd-19 ) koronavirüs sebebiyle oluşan pandemi sürecinde farklı pozisyonlarda ve farklı hastanelerde 32 bin yeni sağlık personelinin istihdam edildiğini,ilave olarak sağlık personeli almaya devam edeceklerini sözlerine eklemişti.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  açıklamasında Konya ve İstanbul’da açılacak olan yeni hastanelere farklı pozisyonlarda ek olarak sağlık personeli alınacağınada değinmişti. Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının esnasında değerlendirelen sağlık personeli alımıyla ilgili konununda görüşülerek şöyle konuşmuştu. "Önümüzdeki dönemde açılışını yapmayı düşündüğümüz hastanelerimiz var. İstanbul'da, Konya'da olduğu gibi o durumda hastanelerin açılışına ve ihtiyacına göre bu yıl içinde alınmış olacak."Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca’nın yaptığı açıklamadan sonra, alınacak olan yeni sağlık personeli alımıyla ilgili  merakla beklenen duyuru yapıldı.Farklı pozisyonlarda istihdam edilecek, sağlık personel sayısının 3000 kişi olacağı belirtildi.Bu duyuruda şimdilik sadece İstanbul’da açılan yeni hastanelerde sağlık personeli alınacağına yer verildi. Duyuruda ayrıca alınacak personel sayısı ve ünvanlarda belli oldu.
 İstanbul'daki yeni hastanelerde istihdam edilmek üzere sağlık personeli ünvanlar ve sayıları ise şöyle 
-Hemsire:1770
-Ebe: 60
-Sağlık teknikeri: 488
-Psikolog: 8
-Sosyal çalışmacı: 8
-Diyetisyen: 8
-Fizyoterapist: 8
-Sürekli isçi :250
Şimdi gözler  alınacak sağlık personeli ile ilgili daha detaylı yapılacak açıklamalara çevrildi. Önümüzde ki günlerde adaylarda aranan şartların ve başvuru tarihi ile ilgili detayların duyurulması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.