Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

3+1 Sözleşmelilerin Kadroya Geçişleri Hakkında

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 45/A maddesinde, ''Sözleşmeli sağlık personelinden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde 657 sayılı Kanunun 4. maddesinde (A) bendi kapsamındaki kadrolara atanır. Bu kadrolara atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmaz.'' ifadesi yer almaktadır.

Mezkur madde kapsamında, üç yıllık süresini tamamlayanlar, üç yıllık süreyi doldurduğu tarih itibariyle, kadroya geçiş için Bakanlığınıza müracaat etmektedir. Ancak, bürokratik sürecin tamamlanması birkaç ayı bulmakta ve kadroya geçiş tarihi, üç yıllık sürenin dolduğu tarih değil; Bakanlığın olur verdiği tarih olarak sisteme işlemektedir. Bu duruma bağlı olarak, bir yıllık sürenin tamamlanması da gecikmekte ve personel dönem tayini vb. hakları yönünden mağdur olmaktadır.

663 sayılı KHK'nın 45/A maddesinde, kadroya geçiş için üç yıllık sürenin dolduğu tarih itibariyle bir yıl daha çalışma öngörülmüş olup, Bakanlığın kendi iç işleyişine bağlı gecikmelerin çalışanlara yansıtılması uygun değildir.

Yukarıda ifade edilen açıklamalar çerçevesinde, 663 sayılı KHK'nın 45/A maddesine tabi sözleşmeli personelin, üç yılını doldurduğu tarih itibariyle kadroya geçmiş sayılmaları hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.