Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

3600 Ek Gösterge, Tüm Sağlık Çalışanlarını Kapsayarak Çıkarılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "İzmir depreminde yine sağlık çalışanlarımız en ön cephedeydi. Salgının başlangıcından bugüne ağır iş yüküne rağmen mücadele ediyorlar. Görüyoruz ki en zor zamanlarda sağlık çalışanlar ısorumluluk alıyorlar. Türkiye de sağlık çalışanı sayısı artırılmalı. 180 saat çalışan ebeler ve hemşireler birde 130 saat nöbet tutmak zorunda kalıyor. Bunu önlemek için ısrarla sağlık çalışanı istihdamının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Her zaman insanımızın yanında olan sağlık çalışanlarımızın sesine kulak verilmeli" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "3600 ek gösterge tüm sağlık çalışanlarını kapsayarak çıkarılmalıdır. Sadece hemşireler değil tüm sağlık çalışanları bu haktan yararlanmalı. Sağlık çalışanlarının birçok konuda beklenti içinde olduğunu biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Bu beklentilerin altını doldurarak yetkililerle paylaşıyoruz. Bundan şüpheniz olmasın." dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, "Yerelde ki yetkililerde, Ankara’da ki yetkililerde artık sağlık çalışanlarının çığlığını duymalı. Tüm dünya biliyor ki sağlık çalışanları bu süreçte hem mesleki hem de insani olarak en büyük sorumluluğu üstlenmektedir. Gerek doğrudan virüsle mücadelede gerekse virüsü ailelerine taşımamak için verdikleri mücadele ile büyük bir kahramanlık ortaya koymaktadırlar. Bu fedakârlığı ve azmi kimse görmezden gelmemeli” dedi.

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, yaşanan zorlu süreçte bütün çileyi sağlık çalışanlarının çektiğini belirtirken Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, “Sendikal mücadele sorunu veya talebi takip etmekle çözülür. Bir süreklilik olmalı ki sorunlar çözülebilsin. Biz Sağlık-Sen olarak yetkililere sorunları ve talepleri söyledik bitti demiyoruz. Bunun takibini yapıyor ve kazanıma dönüşmesi için çalışıyoruz” dedi.

Sağlık-Sen Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak, “Pandemi sürecinde herkes gördü ki sahada Sağlık-Sen vardı. Sağlık çalışanları için mücadelemizi herkes biliyor. Temsilci arkadaşlarımız sahada Sağlık-Sen’in sesi oluyorlar. Sahada sesimiz olan temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.