Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

4924 Sözleşmeli Personel Genelgesi (2022/9)

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca imzalı Genelgede ''Bilindiği üzere, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 1'inci maddesi uyarınca sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimleri yılda bir kez Cumhurbaşkanı kararı ile tespit edilmekte ve bu kapsamda kullanılacak sözleşmeli personel pozisyonları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vize edilmektedir. Sağlık Bakanlığı 4924 sayılı Kanun'a Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 5'inci maddesi, tabip ve uzman tabiplerin istekleri halinde 4924 sayılı Kanun'a tabi sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına geçmelerine imkan tanımaktadır.

Bu çerçevede, boş bulunan sözleşmeli tabip ve uzman tabip pozisyonlarına yerleştirme işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır.

1- Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunanların, bu yükümlülüğü sona ermeden sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

2- Ek-1 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonları, sadece yan dal uzmanları için kullanılacaktır.

3- Ek-1 sayılı listede yan dal uzmanları için yeterli sayıda pozisyon bulunmaması halinde, Ek-2 sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen pozizyonlar öncelikle yan dal uzmanları için kullanılacaktır. Yan dal uzmanlarının yerleştirme işlemlerinden sonra boş yer bulunması halinde diğer ana branşlarda bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

4- Ek-3 sayılı listede vizelenen pozisyonlar tabipler için kullanılacaktır.

5- 26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınır.

6- Halen sözleşmeli olarak görev yapmakta olanların sözleşmeleri, sözleşme döneminin sonu olan 31/12/2022 tarihine kadar devam edecektir.

7- Aynı birimde görev yapanların yerleştirme işlemlerinden sonra boş pozisyon kalması ve ihtiyaç duyulması halinde, öncelikle aynı ilin il merkezinden ve aynı ilçede görev yapanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. İlçelerde boş pozisyon bulunmaması şartıyla; il merkezindeki boş pozisyonlara, öncelikle il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapılacak, il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra boş pozisyon kalması halinde ise aynı ilin işçelerinde bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

8- İl içerisindeki yerleştirme işlemlerinden sonra boş pozisyon bulunması halinde il sağlık müdürlüğünün talebi üzerine, diğer illerde görev yapanların yerleştirme işlemleri Bakanlık merkez teşkilatında yapılacaktır.

9- Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.

10- İl içerisindeki yerleştirme işlemleri, sözleşmenin feshi ve sözleşmenin feshinden sonra Devlet memurluğuna atama işlemleri il sağlık müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

GENELGE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.