Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

Açıköğretim Sınavlarının İnternet Üzerinden Yapılması (20 Aralık 2021)

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, kamuda görev yapan birçok sağlık çalışanının yararlandığı ''lisans tamamlama'' uygulaması yıllardır devam etmektedir. Ayrıca, kamu görevlisi olan önlisans mezunu sağlık çalışanları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üniversitelerin açıköğretim fakültelerinin ''lisans bölümlerinde öğrenimine devam etmektedir. Dolayısıyla, hem sağlıkta lisans tamamlama üzerinden, hem de Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üzerinden birçok sağlık çalışanı açıköğretim fakültelerinde eğitimlerini sürdürmektedir.

Sağlık çalışanları, ülkemizde de etkisini gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel salgın ilan edilen COVID-19 vakaları ile mücadelenin asli unsurudur. Salgın ile mücadelenin her aşamasında, sağlık çalışanları büyük risk ve sorumluluk almaktadır. Bu süreçte sorumlulukları artan sağlık çalışanları, büyük bir özveriyle fedakarlıklar yaparak, yoğun bir şekilde görevlerine devam etmektedir. Salgının halan bitmemiş olması da, sağlık çalışanlarının öğrenim durumlarına vakit ayırmalarını zorlaştırmaktadır.

Salgının seyri, eğitim-öğretim hayatını da etkilemiş, salgının ilk zamanları üniversiteler başta olmak üzere tüm eğitim kurumları uzaktan eğitime geçerek, sınavları internet üzerinden yapılmıştır. O dönemdeki salgının seyri, günümüze göre daha az vaka olmasına rağmen, eğitimler ve sınavlar uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşmiştir. Ancak şuan hem vaka sayıları yükselmiştir, hem de açıköğretim fakültelerinin sınavları belirli il merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Bu durum da, sağlık çalışanlarının kurumlarından izin alarak, görev yaptıkları il dışında sınava girmelerine neden olmaktadır. Açıköğretim fakültelerinde öğrenimine devam eden sağlık çalışanları, salgının seyri dikkate alındığında bu durumdan mağdur olmaktadır.

Yaşadığımız salgın döneminde sağlık hizmetlerinin sekteye uğramaması için sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması, salgınla mücadelede önemli bir paya sahiptir. Bu itibarla, sağlık çalışanlarının yaşayacakları mağduriyetler dikkate alınarak, açıköğretim sınavlarının internet üzerinden yapılması hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.