Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Adaletli Bir Ücret Politikası Hayata Geçmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Üniversite hastanelerinde Covid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev alan personele, 1 Nisan 2021'den itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılması ile ilgili yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de bugün yayınlamıştır.

Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak üniversite yönetimlerine açık çağrımız; bu ödemeleri kapsayıcı bir şekilde tavandan ödeme olarak yapmaları, tercihlerini ve iradelerini çalışanlardan yana kullanmalarıdır.

Yıllık izinlerin gelecek yıla devri gibi covid-19 süreci nedeniyle yaşanan mağduriyetlerle de ilgili konusunda da adım atmalarıdır.

Geçmiş düzenlemelerde yaşanan adaletsizliklerin ve haksızlıkların tekrar etmemesini sağlamalarıdır.

Diğer taraftan tavandan ek ödeme, döner sermaye ödemeleri gibi uygulamaların içinin boşaldığı, ücretlere reel bir katkı yapmadığı ve sürekli sorunlar çıkardığı gerçeği net bir biçimde ortada durmaktadır.

Pandemi’de en fazla ücret kaybı yaşayan kamu çalışanı olan sağlık çalışanlarının ücretleri ile ilgili acil bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlık çalışanları için makul bir artış yapıldığı, kayıpların telafi edildiği, kapsayıcı ve adaletli bir ücret politikası hayata geçmelidir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.