Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Aile Hekimlerine Ek Ödeme Yapılmamasına İlişkin Soru Önergesi (21 Mayıs 2021)

Söz konusu soru önergesinde "Aşağıdaki sorularımın T.C. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim." denildi ve şu sorular soruldu:

1- Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde görevli personele, 1 Nisan 2021'den geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılmasından Aile Hekimlerinin yararlanamamasının gerekçesi nedir?

2- 27 bin Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanının salgınla mücadele ettiği gerçeği ortadayken ek ödemeler konusunda diğer sağlık kuruluşlarından ayrı tutulmalarının sebebi nedir?

3- Sağlık çalışanlarına ek ödeme konusunda Aile Hekimlerine sıra geldiğinde hep bir şart konu ediliyor. Aile hekimleri diğer basamaklar gibi şartsız bir ek ödeme talep ediyorlar. Aile Hekimliği çalışanlarının görmezden gelindiği, genel idari ve yardımcı hizmetlerin yok sayıldığı, aşılama faaliyetlerini sürdüren çalışanların kapsam dışı bırakılması karşısında ne düşünüyorsunuz?

4- Avusturya Sağlık Bakanlığı, 15 aydır çektikleri zorluklar nedeniyle, tüm sağlık personeline 500 Avrı ikramiye ödeneceğini açıkladı. Türkiye'de tüm sağlık personeline tek ödeme adı altında bir ikramiye vermeyi düşünüyor musunuz? Ek ödeme konusunda mağdur edilen Aile Hekimlerinin haklarını teslim etmeyi düşünüyor musunuz?


Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-45672s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.