Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Aile Hekimlerine Ek Ödeme Yapılmasına Karar Verildi

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2937) 05 Eylül 2020 Tarihli ve 31235 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; aile hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarını ilgilendiren çok önemli değişiklikler yer aldı.

Koronavirüse yakalanan Aile Hekimlerinin görevde olmadığı günler nedeniyle maaşları kesilmeyecek olup 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Aile Hekimlerine 3 ay boyunca net 3 bin TL ek ödeme yapılacak. Ayrıca; Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına ise aylık net 850 TL ek ödeme yapılacak. 

Değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte "1/8/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle bu yönetmelikte belirlenen esaslara tabi olmaksızın sözleşmeli aile hekimlerine net aylık 3 bin TL’yi aile sağlığı çalışanlarına ise net aylık 850 TL’yi geçmemek üzere COVID-19 salgını nedeniyle takip edilen kayıtlı kişi sayısı dikkate alınarak Sağlık Bakanlığınca belirlenen tutarda ilave ödeme yapılabilir.

İzin, rapor ve bakanlık tarafından ya da bakanlık tarafından onaylanmak kaydıyla müdürlük tarafından verilen eğitimlerdeki görevlendirme süreleri ile sağlık raporuyla belgelendirmesi ve müdürlükçe onaylanması koşuluyla bakanlıkça ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanmış olması veya yakalanma riski taşıması nedeniyle görevi başında bulunamadıkları süreler çalışılan gün sayısına dahil edilir." ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.