Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Aile Hekimlerine Teşvik Ödemesi Yapılacak Mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; yaptığı paylaşımlarda Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları ve aile hekimlerini ilgilendiren açıklamalara yer verdi. Bakan Koca, Yönetmeliğe göre; aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacağının altını çizdi. İşte o paylaşımlar:

“Aile Sağlığı Merkezi çalışanları yeni imkânlardan yararlanacak mı?”

Evet. Aile Sağlığı Merkezi çalışanları hem destek hem teşvik ödemesi alacak.

“Aile hekimlerine teşvik ödemesi yapılacak mı?”

Evet. Aile hekimlerine iş yükü ile orantılı olarak teşvik ödemesi yapılacak. Bu teşvik, memur maaşına endeksli olarak, her yıl zam döneminde artacak.

“Değişen yönetmelikle Aile Hekimleri sabit taban ek ödemesi alacak mı?”

Evet. Yönetmelikteki değişiklikle, Aile Hekimlerine ayrım yapılmaksızın, memur maaşına endeksli bir destek ödemesiyle taban maaş artışı sağlanıyor.

“Aile Hekimliği niçin unutuldu?”

Hayıt. Bizce ''unutmanın'' sözü bile edilmemeli. Her şeyin bir arada yapılmamış olması bazı teknik sebeplere bağlı. Geniş anlamıyla şartların adil hale getirilmesi şeklindeki ilkemiz, yeni adaletsizlikler oluşturmasına karşı bir güvencedir. Kapsam dışı hekim kalmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.