Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Aile Sağlığı Merkezlerinde Çalışanlara İlave Ödeme

Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, pandemi ilan edilen COVID-19 virüsüne karşı mücadelede sağlık çalışanları, asli unsur olarak yoğun mücadele etmektedir. Bu süreçte sorumlulukları artan sağlık çalışanları, büyük bir özveriyle görev yapmaktadır. Birinci basamak sağlık kuruluşu olan aile sağlığı merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanları, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetleri üzerinden sağlık hizmeti vermektedir.

Yaşadığımız pandemi döneminde, virüsün takip ve teşhisinde birinci basamak sağlık hizmetlerine, özellikle de aile sağlığı merkezi çalışanlarına önemli görevler düşmektedir. Ancak, aile sağlığı merkezinde görev yapan sağlık çalışanları, hem salgın sürecinde hem de aşılama çalışmalarında yoğun iş yükü altında bulunmalarına rağmen, diğer sağlık kuruluşlarında çalışanlar gibi moral ve motive edici ödemelerden yararlanamamıştır.

Sağlık Bakanlığı, salgın sürecinin başladığı aydan itibaren, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla, ek ödeme yazıları yayımlanmıştır. Aile sağlığı merkezi çalışanları için de 5 Eylül 2020 tarihli ve 31235 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, ''Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile 3 aylık süreyle ilave ödeme yapılması sağlanmıştır. Ancak, diğer sağlık çalışanları için ilave ek ödemeler devam etmesine ve son olarak Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün, 17 Haziran 2021 tarihli ve ''COVID-19 Pandemisi Nedeniyle Oluşturulan Aşı Odalarında Görev Yapan Personele Ek Ödeme'' konulu yazısıyla, pandeminin bertaraf edilmesi için aşı çalışmalarının hız kazanması üzerine, COVID-19 için ayrılmış aşı odalarında görev yapan sağlık çalışanları için ilave ek ödeme yapılmasına ilişkin düzenleme yapılmasına rağmen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için ilave ödeme yazısı yayınlanmamıştır. Bu durum, sürekli ve yoğun aşılama çalışması yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları açısından adaletsizliğe sebep olmuştur.

Salgın sürecinde yoğun bir şekilde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına ilave ödeme yapılarak, hakaniyetin sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.