Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Anestezi Teknikerleri İçin Soru Önergeleri

7/40485 sayılı yazılı soru önergeme süresi içinde cevap verilmediği için önergemi yineliyorum. COVID-19 krizinin en çok etkisinin görüldüğü yerler yoğun bakımlar olmuştur. Yoğun bakımlarda kullanılan anestezik ilaç kullanımı hususunda en detaylı eğitimi Anestezi Teknikerleri almaktadır. Bu ilaçların uygulamasının doğru yapılabilmesi, anestezi uygulaması disiplini içerisinde takibinin doğru şekilde yapılabilmesi, sağlıklı olarak uygulanması, solunum ve genel durum takibinin yapılabilmesi, bu girişimler hakkında tüm kayıtların uygun şekilde tutulabilmesi konularında Anestezi Teknikerlerine ihtiyaç vardır. Buna ağmen pandeminin bu zorlu sürecinde en ön safhada mücadele eden Anestezi Teknikerleri gerek atamalarda gerek görev tanımlarında birçok zorlukla karşılaşmaktadır.

Buna göre;

1- Sağlık Personellerinin iş yükünü azaltmak için görev bekleyen 80 bin mezun Anestezi Teknikerine en az 5 bin kadro vermeyi planlıyor musunuz?

2- Anestezi Teknikerlerinin büyük mağduriyet yaşadığı ve görev alanı olmasına rağmen yoğun bakımlara istihdamlarının yapılmaması, 80 bin mezunun atama sayılarının düşük olmasına neden olmaktadır. Bu sorunu çözmek için bir çalışma başlattınız mı?

3- Anestezi Teknikerlerinin mesleki haklarını iyileştirmek, görev tanımlarını düzenlemek için harekete geçecek misiniz?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/40485 Esas Numaralı 29 Ocak 2021 tarihli Anestezi Teknikeri İstihdamına İlişkin Soru Önergesi CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter tarafından TBMM'ne sunuldu.

COVID-19 krizinin en çok etkisinin görüldüğü yerler yoğun bakımlar olmuştur. Yoğun bakımlarda kullanılan anestezik ilaç kullanımı hususunda en detaylı eğitimi Anestezi Teknikerleri almaktadır. Bu ilaçların uygulanmasının doğru yapılabilmesi, anestezi uygulaması disiplini içerisinde takibinin doğru şekilde yapılabilmesi, sağlıklı olarak uygulanması, solunum ve genel durum takibinin yapılabilmesi, bu girişimler hakkında tüm kayıtların uygun şekilde tutulabilmesi konularında Anestezi Teknikerlerine ihtiyaç vardır. Buna rağmen pandeminin bu zorlu sürecinde en ön safhada mücadele eden Anestezi Teknikerleri gerek atamalarda gerek görev tanımlarında birçok zorlukla karşılaşmaktadır.

Buna göre;

1- Sağlık Personellerinin iş yükünü azaltmak için görev bekleyen 80 bin mezun Anestezi Teknikerine en az 5 bin kadro vermeyi planlıyor musunuz?

2- Anestezi Teknikerlerinin büyük mağduriyet yaşadığı ve görev alanı olmasına rağmen yoğun bakımlara istihdamlarının yapılmaması, 80 bin mezunun atama sayılarının düşük olmasına neden olmaktadır. Bu sorunu çözmek için bir çalışma başlattınız mı?

3- Anestezi Teknikerlerinin mesleki haklarını iyileştirmek, görev tanımlarını düzenlemek için harekete geçecek misiniz?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı, 7/40214 Esas Numaralı 21 Ocak 2021 tarihli Anestezi Teknikerlerinin İstihdamına İlişkin Soru Önergesi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ne sunuldu.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlarda sağlık ordusunun daha güçlü kılınması için pandemide en çok ihtiyaç duyulan ve 2021 yılı itibariyle mezun sayısı 80.000'i aşan Anestezi Teknikerleri atama beklemektedir.

1- Ülkemizde özel üniversiteler dahil olmak üzere 2020 yılında kaç Anestezi Teknikeri mezun olmuştur? Aynı yıl kaç Anestezi Teknikerinin ataması yapılmıştır?

2- 2021 yılında kaç Anestezi Teknikeri ataması yapılması planlanmaktadır?

3- Atama bekleyen kaç Anestezi Teknikerliği mezunu vardır? Mağduriyetlerin giderilmesi adına üniversitelerin Anestezi Teknikerliği bölümü öğrenci sınırlaması planlanmakta mıdır?

4- Anestezi Teknikerleri, hastanın viral bulguları kontrol ve gözlemi konusunda en kapsamlı bilgi ve uygulama becerisine sahip iken neden yoğun bakım ünitelerinde istihdamları yapılmamaktadır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı, 7/39534 Esas Numaralı 8 Ocak 2021 tarihli Anestezi Teknikeri İstihdamına İlişkin Soru Önergesi İYİ Parti Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından TBMM'ne sunuldu.

Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde; sahada olması gereken, diğer sağlık çalışanlarına yardım etmesi gereken, damar yolu, endotrakeal entübasyon, solunum ve yaşam bulguları takibi ve diğer birçok konuda uzman, donanımlı Anestezi Teknikerlerinin; vatandaşlarımız için hizmet vermeye son derece hazır olduklarını bilmekteyiz. Buna istinaden; 2020 KPSS'ye girmiş ve yüksek puanlar almış anestezi teknikerlerinin sağlık atamalarındai paylarının verilerek, 2021 yılı içinde 5000 anestezi teknikerinin görev başında olmaları gerekmektedir. Görev alanlarının genişletilmesi, eğitimlerinin 4 yıla tamamlayarak yetkilerinin güçlendirilmesi, anestezi teknikerlerinin bulunması gereken preop ve postop ünitelerindeki düzensizliğin çözülmesi gibi konular anestezi teknikerlerine bu kadroyu ve fazlasını getirecektir. Buradan hareketle yaklaşık 80 bin mezunu olan anestezi teknikerliği eksik görev tanımı ve 80 üzeri puanlarla gelecek kaygısı yaşamaktadır.

1- Anestezi Teknikerleri yoğun bakımlarda çalışmak için tüm gerekli kritik eğitimleri almış tek branş olmalarına rağmen neden yoğun bakımlarda istihdamı yapılmamaktadır?

2- Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılında 12 binlik sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açması 80 bin anestezi teknikeri için adaletli midir?

3- Pandemi döneminde maalesef daha çok entübe işlemine gerek duyulurken ve bunu profesyonel olarak anestezi teknikerleri yapabileceklerken neden kadro sayıları düşük tutulmaktadır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/39536 Esas Numaralı 8 Ocak 2021 tarihli Anestezi Bölümü Mezunlarına ve 2021 Yılında Yapılması Planlanan Atamalara İlişkin Soru Önergesi CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından TBMM'ne sunuldu.

1- Ülkemizde kaç anestezi mezunu vardır?

2- Anestezi bölümü mezunları için 2021 yılında kaç atama öngörülmektedir?

3- Ülkemizde kamu ve özel hastanelerinde anestezi mezunu açığı vardır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı, 7/40211 Esas Numaralı 21 Ocak 2021 tarihli Anestezi Teknikerlerinin İstihdamına İlişkin Soru Önergesi İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi tarafından TBMM'ne sunuldu.

Hastanenin en önemli sağlık personellerinden olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri her yıl katlanan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle mağdur edilmektedir.

Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde; sahada olması gereken, diğer sağlık çalışanlarına yardım etmesi gereken, damar yolu, endotrakeal entübasyon, solunum ve yaşam bulguları takibi ve diğer birçok konuda uzman, donanımlı Anestezi Teknikerleri vatandaşlarımız için hizmet vermeye son derece hazır durumdadırlar.

1) Ülkemizde atama bekleyen anestezi teknikeri sayısı ne kadardır?

2) Bakanlığınızın 2020 yılında 12 bin sağlık personeli alımında anestezi teknikerleri için 415 kişilik kadro açmasını yeterli buluyor musunuz?

3) Pandemi döneminde maalesef daha çok entübe işlemine gerek duyulurken ve bunu profesyonel olarak anestezi teknikerleri yapabilecekken neden kadro sayıları düşük tutulmaktadır?

4) Atama bekleyen Anestezi Teknikerleri için kalıcı çözüm üretilmesi adına 2021 yılında yüksek sayıda kadro vermeyi düşünüyor musunuz?

Anahtar Kelimeler:
Anestezi Teknikerleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.